عکس سعید راد در بستر بیماری چگونه پخش شد؟ | واکنش وزارت بهداشت به انتشار عکس سعید راد در بیمارستان
سعید راد از بازیگران مطرح سینمای ایران در سال های قبل و بعد از انقلاب در روز 1 مرداد 1403 درگذشت. سعید راد طی یک سال اخیر با بیماری دست و پنجه نرم می کرد و چند ماه آخر عمرش را در خانه سالمندان گذراند. سعید راد 79 ساله بود و سه ماه دیگر قرار بود شمع 80 سالگی خود را فوت کند که عمرش قد نداد.
خبر فوت سعید راد، هنرمند ایرانی در حالی منتشر شد که پیشتر دختر او در گفتگو با رسانهها اعلام کرده بود، پدرش تقریبا ۱۰ماهی میشود که در یکی از کلینیکهای تهران بستری و تحت نظر پزشکان بوده است
نگار راد همچنین گفته بود که به خواسته این هنرمند و خانوادهاش خبر و تصویری از او منتشر نشده است، اما با انتشار خبر فوت سعید راد، تصویری منتسب به او در فضای مجازی منتشر شده که گفته میشود پرستار مراقب، اقدام به انتشار آن کرده است! اقدامی که مورد انتقاد قرار گرفته و خیلیها معتقدند این کار یعنی بیاحترامی به حریم خصوصی و شخصی بیماران.
در میان اخبار
- گلایه و ناراحتی مرجانه گلچین از آلودگی شدید تهران| نمایش مرجانه گلچین با موهای زرد عقدی نیمه تمام ماند!
- انتشار نسخه ویژه نابینایان سریال بازنده با صدای گلاره عباسی| پخش بازنده، ویژه نابینایان از جمعه 23 آذر
- ترفند خودرو| علت تفاوت رنگ های ضد یخ خودرو در چیست؟| فرق بین ضد یخ IAT و OAT
- حیوان آزاری بهرام رادان برای کسب درآمد| تبلیغات میلیاردی بهرام رادان با این پرنده حیات وحش
- قتل فجیع راننده پراید توسط مردان قمهکش مشهدی | شناسایی و دستگیری عاملان جنایت شبانه در بلوار هدایت مشهد
نکتهای که عباس عبادی، معاون پرستاری وزارت بهداشت هم آن را تأیید میکند و میگوید: در کادر سلامت از پزشک و پرستار گرفته تا مراقب بخش و... کسی حق انتشار عکس از بیمار و مددجو را ندارد، مگر این که از او کسب اجازه کرده باشد.
حق قانونی برای پیگیری
عبادی با بیان اینکه در همه شئون شهروندی، رعایت حریم خصوصی افراد واجب است، عنوان میکند: در حوزه سلامت، زمانی که فرد مراجعه میکند، به ما و فضایی که در آن قرار داریم، اعتماد کرده و این افراد حتی اسرار خصوصی خودشان را در اختیار کادر سلامت و پزشک قرار میدهند؛ بنابراین هر نوع انتشار عکس و خبر بدون اطلاع مددجو و بیمار، خلاف قانون و اخلاق است و هم مدعیالعموم هم خود بیمار یا خانواده میتواند به آن ورود کند.»
او با تأکید بر اینکه در حوزه سلامت کسی که حریم مردم را رعایت نکند، مشمول پیگیرد قانونی است، ادامه میدهد: همیشه به همه همکاران توصیه میکنم که وکیل مدافعان بیمار در حوزه سلامتند و باید ملزم به رعایت ضوابط اخلاقی در این حوزه باشند. حتی تأکید کردهایم که اگر چنین خطایی از سوی دیگر همکاران هم صورت گرفت، حتما به ما گزارش کنند تا فرهنگ و منش اخلاقی را در حوزه سلامت توسعه دهیم.
شرط انتشار تصویر بیمار
عبادی به ضوابط انتشار تصاویر بیماران هم اشاره میکند و میگوید: اگر عکسی از اینترنت، دانلود میکنیم هم انتشار آن توسط ما غیرقانونی است، حتی اگر نام بیمار مشخص نباشد. در تهیه کتاب و مقاله در صورت نیاز به تصاویر هم باید تصویربرداری بهگونهای باشد که صورت بیمار دیده نشود یا تار شده باشد، اما همین شرایط هم منوط به اجازه از خود بیمار یا، ولی اوست؛ اقدامی جز این کاملا غیرحرفهای است و سوءاستفاده از اعتماد بیمار. درباره هنرمند کشورمان که به تازگی فوت کردهاند هم همین ضوابط و قوانین وجود دارد و باید رعایت شود.