ترفند خانه داری| ترفندهای خانه داری| ترفندهای خانه داری ایرانی

ترفند خانه داری| این لباس ها را هرگز با آب سرد نشویید

برای اطمینان از تمیزی و پاک شدن لکه‌های برخی لباس‌ها و وسایل باید آنها را با آب گرم شست.
1403/08/18 05:00
کد خبر: 15726
ترفند خانه داری| این لباس ها را هرگز با آب سرد نشویید

ترفند خانه داری شامل مجموعه کارهایی است که برای مدیریت بهتر خانه و همچنین صرفه جویی در وقت مورد استفاده قرار می گیرند. ترفند خانه داری می‌توانند در بخش‌های مختلف خانه شامل تمیزکاری، سازماندهی، آشپزی، و مدیریت زمان مفید باشند. هدف از ترفند خانه داری بهبود و یا تسهیل برخی وظایف روزمره و ایجاد یک محیط راحت و سازمان یافته در خانه است.

به لطف پیشرفت‌های فناوری لباس‌شویی، شستشوی همه چیز در آب سرد اکنون به عنوان تنظیمات پیش‌فرض است.

به گزارش بتر هومز اند گاردنز، مواقعی وجود دارد که شستشو حتماً باید با آب انجام شود. در برخی شرایط، استفاده از آب گرم انتخاب بهتری است. برای یافتن دمای مناسب شستشو، ابتدا باید برچسب مراقبت بر روی البسه را بررسی کرد. اگر برچسب مراقبت، آب گرم را توصیه می‌کند، بهتر است به این توصیه گوش دهید. این امر به‌ویژه برای شستن پارچه‌های لکه‌دار صادق است.

در برخی مواقع دیگر، مانند زمانی که فردی بیمار بوده است، برای اطمینان از تمیز بودن اقلام قابل شستشو به آب گرم نیاز است. استفاده از آب گرم برای از بین بردن لکه‌ها نیز ضروری است. از دیدگاه علمی، استفاده از دمای شستشوی گرمتر می‌تواند به از بین بردن بهتر لکه‌ها کمک کند. این هشت نوع چیز باید با آب گرم شسته شوند. با این حال، قبل از شستن هر یک از موارد زیر آب داغ، باید لباس‌ها را طبق دستورالعمل‌های روی برچسب مراقبت شسته شوند.

چیز‌هایی که هرگز نباید در آب سرد بشویید

۱. پیش بند، حوله‌های مخصوص پاک کردن و نگه داشتن ظروف

هر نوع پارچه‌ای که هنگام پخت و پز استفاده می‌شود، از جمله حوله‌های آشپزخانه، دستکش‌های ضد گرما و حتی پیش بند پر از باکتری هستند. این موضوع به ویژه در مورد حوله‌های آشپزخانه صدق می‌کند که ممکن است به دلیل تماس با گوشت خام یا محصولات شسته نشده آلوده شوند. کارشناسان توصیه می‌کنند حوله‌های آشپزخانه را بلافاصله پس از استفاده برای تمیز کردن و همچنین پس از پختن گوشت یا ماهی در آب داغ شسته شوند تا از رشد باکتری‌هایی که می‌تواند منجر به مسمومیت غذایی شوند، جلوگیری شود. هنگام خرید حوله آشپزخانه جدید و همچنین لوازم جانبی مانند پیش بند بهتر است برچسب مراقبت یا توضیحات محصول را بررسی کنید و اقلامی را انتخاب کنید که با آب گرم قابل شستشو باشند.

۲. لباس‌هایی با لکه‌های چرب، روغنی یا مومی

لباس‌ها و سایر پارچه‌های قابل شستشو، مانند دستمال‌های پارچه‌ای با روغن، چربی یا موم لکه‌دار شده‌اند، باید در گرم‌ترین دمایی که پارچه می‌تواند تحمل کند، شسته شوند. استفاده از آب گرم به شل شدن روغن، گریس و موم کمک می‌کند و به عوامل لکه‌بر اجازه می‌دهد تا در نفوذ به لکه و شکستن رنگدانه‌ها موثرتر عمل کنند. لکه‌های لوازم آرایشی مانند رژ لب، ریمل و هر چیز دیگری که پایه روغنی یا مومی دارد، در صورت امکان باید با استفاده از آب داغ شسته شوند.

۳. وسایل مورد استفاده توسط بیمار

هنگامی که فردی در خانه بیمار می‌شود، شستن درست لباس‌ها بخش مهمی از جلوگیری بیماری به سایر افراد خانه است. لباس‌ها، حوله‌ها و ملافه‌ها می‌توانند حاوی باکتری‌ها و ویروس‌هایی باشند که به دیگران سرایت کنند و یا با ایجاد عفونت مجدد در فرد بیمار، دورعه بیماری را طولانی‌تر کنند. برخی ماشین لباسشویی‌ها تنظیماتی مخصوص به ضدعفونی کردن پارچه دارند و برای شستن وسایل بیمار باید مورد استفاده قرار بگیرند. در کنار آب گرم بهتر است از مواد ضدعفونی کننده مناسب نیز استفاده شود.

۴. وسایل افراد مبتلا به عفونت یا بیماری‌های مسری

تمیز نگه داشتن لباس‌ها، ملافه‌ها و حوله‌ها زمانی که فردی به عفونت یا انگل مسری مبتلا شده نیز ضروری است. اقلام پارچه‌ای در تماس با فرد مبتلا به شپش، پیچک سمی، ورم ملتحمه چشم، انواع کرم‌ها و... باید به طور مکرر در آب داغ شسته شوند تا از پخش شدن یا ایجاد مجدد عفونت جلوگیری شود. به عنوان یک اقدام احتیاطی اضافی، هنگام دست زدن به لباس‌های کثیف این بیماران نیز بهتر است از دستکش استفاده شود.

۵. وسایل به شدت آلوده

صرف نظر از نوع یا بافت پارچه، هر چیزی که خیلی کثیف است یا در معرض آلودگی شدید قرار گرفته است باید در آب داغ شسته شود. لباس کار، پوشک پارچه‌ای، لباس کودکان و لوازم جانبی حیوانات خانگی تنها چند مورد از این اقلام هستند. هر چیزی که نیاز به توجه بیشتر یا شستشوی سنگین دارد، نباید در حالت سرد شسته شود.

۶. لباس کار آلوده

لباس‌های کاری که در معرض آفت‌کش‌ها، سرب، آزبست یا هر ماده خطرناک دیگری قرار گرفته‌اند، باید در آب داغ شسته شوند. لباس‌های آلوده، از جمله تجهیزات حفاظت فردی قابل شستشو، نباید قبل از شستشو تکان داده شوند. تکان دادن این وسایل باعث انتقال آلاینده‌ها در هوا می‌شود. لباس‌های کار آلوده باید همیشه جداگانه و به موقع شسته شوند. این لباس‌ها حتی نباید در مجوارت دیگر لباس‌های کثیف قرار بگیرند.

۷. پوشک پارچه‌ای و لباس کودک

پوشک‌های پارچه‌ای باید همیشه در آب گرم و جدا از سایر لباس‌ها یا ملحفه‌های خانگی شسته شوند. جدا شستن این اقلام باعث تمیزتر شدن آنها و جلوگیری شدن از کثیف شدن بقیه وسایل می‌شود. در صورت استفاده از پوشک‌های پارچه‌ای لازم است از تمیز بودن ماشین لباسشویی نیز اطمینان حاصل شود تا از گسترش باکتری‌ها جلوگیری شود. علاوه بر این، بیشتر لباس‌های کودک و همچنین اقلامی مانند ملحفه تخت و حوله حمام نوزاد باید با آب گرم شسته شوند. آب داغ در از بین بردن لکه‌ها موثرتر است و در از بین بردن آلرژن‌هایی که می‌توانند پوست حساس کودک را تحریک کنند، مؤثرتر عمل می‌کنند.

۸. رختخواب، حوله و اسباب بازی‌های حیوانات خانگی

لوازم جانبی پارچه‌ای حیوانات خانگی، از تخت‌های حیوان خانگی گرفته تا حوله‌هایی که برای خشک کردن حیوانات پس از حمام استفاده می‌شوند و حتی اسباب‌بازی‌های مخملی حیوانات خانگی، باید در آب داغ شسته شوند تا از تمیزی هر چه بیشتر آنها اطمینان حاصل شود. شستن این اقلام در آب داغ، به شرطی که بتوانند دمای آن را تحمل کنند، به جلوگیری از پخش شدن بوی حیوانات خانگی در خانه نیز کمک می‌کند.

 




کپی لینک کوتاه خبر: https://tarfandbaaz.org/d/27q79g
منبع خبر: فرارو

پربیننده ترین




اخبار داغ