ترفند خودرو | نقاط قرمز و زرد رنگ روی لاستیک خودرو نشانه چیست؟
ترفند خودرو به تکنیک، روش و راهکاری اشاره دارد که میتواند در بهبود عملکرد، ایمنی، کارایی و نگهداری خودرو کمک کند. ترفند خودرو میتوانند شامل موارد مراقبت و نگهداری، تنظیمات خودرو، آموزشهای ایمنی و استفاده از تجهیزات و سیستمهای خودرو باشد. ترفند خودرو قطعا کمک کننده هستند و توصیه میشود همیشه دستورالعملهای تولید کننده خودرو را دنبال کنید و نگهداری منظم را انجام دهید.
همانطور که میدانید عمده تمرکز خریداران خودرو روی مواردی همچون طراحی ظاهری، مشخصات فنی و تکنولوژیهای بکار رفته در آن صرف میشود و اکثر اوقات لاستیکها نادیده گرفته میشوند؛ اما باید دانست لاستیکها تأثیر قابلتوجهی روی سواری خودرو، مصرف سوخت، عملکرد و مهمتر از همه ایمنی آن دارند. به همین خاطر است که رانندگان باید همواره وضعیت لاستیک خودروی خود را بررسی کرده و از سلامت آن اطمینان حاصل کنند.
در میان اخبار
- سلیقه بینظیر نیوشا ضیغمی؛ از ناهارخوری کلاسیک تا درختچهای که خانه را زنده کرده
- بهنوش بختیاری به علی دایی ادای احترام کرد: تهران بدون علی آقا هیچچیز نیست!
- قاطعیت هانیه توسلی درباره ازدواج: بعید میدانم که ازدواج کنم + ویدیو
- آیین با افشای جزئیات حساس در استوری خود، آبروی پدرش را به خطر انداخت
- فال ابجد روزانه جمعه 2 آذر 1403
به نقل از پدال، یکی از عناصر مهمی که عملکرد مطلوب لاستیک خودرو را نشان میدهد بالانس آن است. لاستیک بالانس نشده میتواند باعث لرزش اضافی خودرو شده و استهلاک نابرابری داشته باشد و حتی مصرف سوخت را نیز افزایش دهد. اینها تنها برخی از دلایلی است که بالانس و جابجایی منظم لاستیکها بر اساس توصیه شرکت سازنده را نشان میدهند. با اینکه به نظر میرسد لاستیکها کاملاً یک دست و یکنواخت هستند اما امکان تولید لاستیکی کاملاً بالانس شده و بینقص وجود ندارد. واقعیت این است که در زمان فرایندهای تولید، نقصهایی همچون تفاوت در وزن و شکل لاستیکها وجود خواهد داشت؛ اما همهچیز باید بالانس شده باشد تا لاستیک و خودرو عملکرد مطلوبی داشته باشند؛ اما این اتفاق چگونه رخ میدهد؟
نقاط زرد رنگ روی لاستیک نشان میدهند که وزن لاستیک در کجا کمتر است و نقاط قرمز رنگ نیز پایینترین نقطه لاستیک یا تختترین بخش آن را نشان میدهند. به این ترتیب وجود نقاط رنگی به تکنسینها کمک میکند تا با در نظر گرفتن نقصها و ناهماهنگیهای موجود، بهترین بالانس را برای لاستیک انجام دهند.
اما لاستیکها چگونه بالانس میشود و آیا میتوان این کار را به تنهایی انجام داد؟ از بالانس خارج شدن لاستیک به دو حالت استاتیک و دینامیک رخ میدهد. حالت استاتیک زمانی رخ میدهد که بخشی از لاستیک سنگینتر یا سبکتر از سایر بخشهای آن است و لاستیک نمیتواند بهصورت یکنواخت بچرخد. این اتفاق میتواند حس تلاطم را در حین راندن خودرو ایجاد کند؛ اما لاستیک زمانی بهصورت دینامیک از بالانس خارج میشود که دو طرف لاستیک به جز مرکز آن وزن نامتناسبی دارد و باعث میشود چرخ خودرو حرکت نوسانی افقی داشته باشد.
زمانی که برای رفع این مشکل به لاستیکفروش و پنچرگیر مراجعه کنید تکنسین متخصص این کار هر چرخ خودرو را باز کرده و آن را روی دستگاه مخصوصی قرار میدهد. این دستگاه چرخیده و مشکلات عدم توازن و بالانس لاستیک را تشخیص میدهد. تکنسین میتواند تمامی دادههای حاصل از این تست را روی نمایشگر دیده و سپس وزنههای خاصی را در برخی نقاط لاستیک اضافه کند تا لاستیک حالت بالانس داشته باشد. نقاط قرمز و زرد رنگ لاستیک در اینجا نیز به کمک تکنسین میآیند تا او بتواند نقصها را پیدا کرده و با ردیف کردن نقاط، سنگینترین، سبکترین و صافترین بخشهای لاستیک را اصلاح نماید. بالانس کردن لاستیک کاری تخصصی بوده و به نظر نمیرسد که رانندگان عادی بتوانند آن را انجام دهند بنابراین زمانی که حس کردید سواری خودرو تغییر کرده است، بهترین کار مراجعه به یک تکنسین مجرب برای بررسی چرخها و بالانس لاستیکها خواهد بود.