چگونگی انتقال الکترونیک سهام عدالت به وراث| مدارک مورد نیاز برای انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث
سهام عدالت از جمله طرح های دولت اول محمود احمدی نژاد است که طی آن بخشی از سهام برخی شرکت های دولتی به مردم فروخته شد. در حال حاضر حدود 20 میلیون ایرانی سهام عدالت ندارند که از آنها به عنوان جاماندگان سهام عدالت یاد می شود. این افراد منتظر ثبت نام مجدد سهام عدالت هستند. همچنین دولت شرایط انتقال سهام عدالت متوفیان به ورراث را فراهم کرده است.
مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی، چگونگی انتقال الکترونیک سهام به وراث (بهجز سهام عدالت) را توضیح داد.
به گزارش صدا و سیما، از وزارت امور اقتصادی و دارایی، «محمد باغستانی» با اشاره به الکترونیکی شدن انتقال سهام متوفیان (بهجز سهام عدالت) اظهار داشت: بیش از سه میلیون و ٧٠٠ هزار متوفی دارای سهام عدالت هستند که برای تعیین تکلیف انتقال این سهام به وراث آبانماه سال گذشته سامانه «میراث» را راهاندازی کردیم که این سامانه مختص انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث بوده و این سامانه عموم وراث متوفیان دارای سهام را پوشش نمیداد.
وی تاکید کرد: انتقال سهام عدالت همچنان با همان فرایند گذشته و با مراجعه احدی از وراث به دفاتر کارگزاریها و شعب منتخب بانکها انجام میشود.
در میان اخبار
- وام فوری بدون سود بانک سپه با اقساط 18 ماهه برای خرید کالا| شرایط وام خرید کالای 100 میلیون تومانی بانک سپه
- الناز شاکردوست تجلی اعتماد به نفس و خودباوری | ویدئو تشکر الناز شاکردوست از خودش در جشن حافظ ۱۴۰۳
- امیر مهدی ژوله با فیلم ملاقات با جادوگر به نمایش خانگی می آید| زمان اکران آنلاین فیلم ملاقات با جادوگر
- ترفند همسرداری| دلیل خیانت مردان متاهل چیست؟| چرا شوهرم به من خیانت می کند؟| راه های فهمیدن خیانت همسر
- ابراز علاقه حامیم به یک دختر زیبا در کنسرتش| این دختر دل حامیم را برد!
اغستانی درباره روند انتقال الکترونیکی سهام از متوفی به وراث، گفت: تعداد متوفیان سهامدار بسیار زیاد و فرآیند انتقال سهام به وراث بسیار پیچیده است، در درگاه یکپارچه ذینفعان به نحوی فرایند را بهصورت الکترونیکی انجام دادیم که همه مدارک با ورود احدی از وراث که سجامی شده باشند بهصورت الکترونیکی بارگذاری میشود و در این فرایند فرآیند ٣٠ روزه به کمتر از دو روز کاهش پیدا میکند.
وی تاکید کرد: نیازی به اقدام همه وراث نیست و احدی از وراث باید سجامی باشد و فقط مدارک شناسی و انحصار وراثت و مدارک مالیاتی باید بارگذاری شود و نیازی به وکالتنامه نیست.
این مقام مسئول با بیان اینکه جزئیات مدارک در درگاه یکپارچه ذینفعان و سامانه سجام ثبت شده است، تاکید کرد: نیازی به هیچ مراجعه حضوری نیست و افراد از منزل میتوانند انتقال سهام متوفی را انجام دهند. اگر نقصی هم در مدارک دیده شود به دلیل ارتباط مستمر با افراد بهسرعت نقص مدرک را اطلاع داد.
وی درباره تقسیم سهام متوفی بین وراث، ادامه داد: تقسیم سهام هم مبتنی بر انحصار وراثت رسمی کشور است که یا توسط داده یا شورای اختلاف صادر میشود و طبق آن تقسیم سهام انجام میشود.
باغستانی همچنین درباره پرداخت سود سهام عدالت متوفیان به وراث، گفت: سود سهام عدالت متوفیان مورد محاسبه قرار داده و برای وراثی که پرونده تشکیل دادهاند در نخستین مرحله پرداخت سود سهام عدالت سود متوفی هم برای آنها واریز میشود که این سود مشمول سود سال ٩٨ تا به امروز میشود.