سریال «پایتخت7» در سال گذشته تولید خود را آغاز کرد و تا بهمن ماه همان سال ادامه داشت، به طوری که بازیگران این مجموعه هفت ماه زمان صرف این پروژه کردهاند. از آنجایی که محسن تنابنده هم به عنوان بازیگر و هم به عنوان کارگردان هنری و سرپرست نویسندگان درگیر این پروژه بوده، مدت زمان فعالیت او در مقایسه با دیگر بازیگران بسیار بیشتر است. برای مثال، تنابنده که میتوانست در این مدت زمان در پروژههای سینمایی دیگری شرکت کند، تصمیم گرفت تمرکز خود را به طور کامل روی «پایتخت7» بگذارد.
اما وقتی به برآورد هزینه تولید سریال نگاه میکنیم، میتوان دید که برای هر قسمت یک سریال غیرتاریخی در شبکه نمایش خانگی، رقمی در حدود 8 میلیارد تومان هزینه میشود، و به طور معمول برای سریالهای شهری تلویزیونی این رقم حدود 6 میلیارد تومان است. در مورد پایتخت7 که به دلیل ویژگیهای خاص خود احتمالا بودجه بالاتری داشته باشد، این هزینه ممکن است کمی بیشتر از 8 میلیارد تومان باشد. به طور تقریبی، مجموع هزینه تولید سریال برای 26 قسمت میتواند چیزی بین 156 تا 208 میلیارد تومان باشد.
با این حساب، اگر محسن تنابنده به عنوان بازیگر و کارگردان هنری 20 میلیارد تومان دریافت کرده باشد، این رقم برای یک پروژه تلویزیونی منطقی به نظر میرسد. برای درک بهتر این مسئله، اگر دستمزد تنابنده به 20 میلیارد تومان برسد، معادل حدود 770 میلیون تومان برای هر قسمت خواهد بود. حال اگر بخواهیم این مبلغ را در مقایسه با سینما قرار دهیم، برای بازیگران مشهور سینما که حضورشان در یک فیلم میتواند به فروش بالای آن کمک کند، چنین مبلغی برای دو ماه فعالیت طبیعی به نظر میرسد.
در میان اخبار
- سکانس پربازدید سریال آبان؛ وقتی شهاب حسینی به آبان میگوید که او زیباست
- گریههای نصرالله رادش به یاد ساعت خوش در برنامه 1001
- واکنش مهدی طارمی مهاجم اینترمیلان به پایان یافتن سریال پایتخت!
- واکنش جالب مجید مظفری به شباهتش به پزشکیان رئیس جمهور
- (عکس) سفر در زمان؛ محمدرضا گلزار و برادرش بردیا از 40 سال قبل تا الان
این دستمزدها برای سایر بازیگران اصلی مانند بهرام افشاری هم به همین صورت قابل ارزیابی است. افشاری که اخیرا در سینمای کمدی پرفروش بازی کرده است، طبیعتا دستمزد خود را با توجه به میزان دستمزد در سینما میسنجید. اگرچه برای برخی ممکن است پرداخت چنین مقادیری به بازیگران در تلویزیون غیرمتعارف به نظر برسد، اما باید توجه داشت که تولید و جمعآوری بازیگران مطرح سینما برای چنین پروژهای غیرعادی نیست. در واقع، این مسئله در مقایسه با برخی از دستمزدهای کلان در دنیای ورزش مانند فوتبال که یک بازیکن ممکن است برای یک فصل 60 میلیارد تومان دریافت کند، به نظر چندان هم عجیب نمیآید.
البته تمام این مسائل زمانی منطقی به نظر میآید که جایگاه «پایتخت7» را در مقایسه با دیگر سریالهای تلویزیونی بررسی کنیم. «پایتخت7» با اثرگذاری فوقالعادهای که در میان مخاطبان داشت، در واقع یکی از معدود سریالهای تلویزیونی بود که توانسته بود مخاطبان زیادی را به خود جذب کند و دوباره توجهها را به تلویزیون جلب کند. حال که این سریال توانسته است چنین بازتابی در رسانهها و شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام و توییتر داشته باشد، طبیعی است که تلویزیون برای جذب این مخاطبان و حفظ شور و هیجان موجود، دستمزدهای بالایی به بازیگران و تیم سازنده این پروژه اختصاص داده باشد.
این نکته که دستمزدهای بازیگران برای کل پروژه مطرح است و نه به صورت ماهانه، میتواند دلیل منطقی برای این مقادیر به شمار بیاید. به عنوان مثال، اگر محسن تنابنده برای مدت 7 ماه، 20 میلیارد تومان دریافت کرده باشد، این رقم در مقایسه با مدت زمان حضور او در پروژه، مبلغی معقول به نظر میرسد و به هیچ وجه برای یک پروژه تلویزیونی نجومی به حساب نمیآید.