وام فوری طرح همراه بانک مسکن | دارندگان حساب سپرده کوتاه مدت اقدام کنند
وام فوری که در سال های اخیر مورد توجه قرار گرفته، از آن دست وام هایی است که در کوتاه ترین زمان ممکن به متقاضیان اعطا می شود. وام فوری می تواند یک وام بدون سپرده، بدون ضامن یا یک وام با سپرده و با ضامن باشد اما در هر صورت مدت انتظار برای دریافت آن چندان طولانی نیست. وام فوری به جهت اینکه سریعا به مشتریان اعطا می شود می تواند مشکلات بسیاری از افراد را رفع کند.
در طرح «همراه» بانک مسکن مشتریان دارای حساب سپرده کوتاهمدت عادی میتوانند با ایجاد میانگین حساب و ضامن رسمی، برای دریافت وام مسکن ۳۰۰ میلیون تومانی اقدام کنند. نرخ سود این تسهیلات بنابر مدت زمان بازپرداخت متفاوت است؛ اگر بازپرداخت سه ساله باشد نرخ سود وام ۱۵ درصدی است و برای بازپرداخت سه سال به بالا و تا حداکثر پنج سال، نرخ سود به ۱۹ درصد افزایش خواهد یافت. در ادامه جزئیات بیشتر طرح همراه بانک مسکن بررسی شده است.
نحوه دریافت وام طرح همراه بانک مسکن
بانک مسکن برای طرح همراه، سقف ۳۰۰ میلیون تومانی تعیین کرده و نرخ سود این تسهیلات به نسبت مدت بازپرداخت میتواند ۱۵ یا ۱۹ درصد باشد. متقاضیان دریافت این وام باید در ابتدا در بانک مسکن حساب سپرده کوتاهمدت افتتاح کرده و میانگین حساب مدنظر بانک را که حداقل ۶ ماهه است ایجاد کنند تا بتوانند تا ۱۰۰ درصد از میزان سپرده خود وام بگیرند.
مبلغ اقساط وام ۳۰۰ میلیون تومانی بانک مسکن چقدر است؟
با احتساب ۳۰۰ میلیون تومان مبلغ وام و نرخ سود ۱۹ درصدی که برای مدت بازپرداخت ۶۰ ماهه است، وامگیرنده باید در هر قسط مبلغ هفت میلیون و ۷۸۲ هزارتومان به بانک مسکن پرداخت کند. سود ۱۹ درصدی این وام معادل ۱۶۶ میلیون تومان است که مجموع آن با اصل مبلغ وام به ۴۶۶ میلیون تومان خواهد رسید.
این طرح که در سال گذشته به تصویب رسیده بود ولی به دلیل عدم ضمانت اجرایی کافی به درستی پیاده سازی نشد. ضامن قرار دادن کارت یارانه به خاطر پوشش کمی که دارد دارای مخالفان زیادی است زیرا اکثر وام ها مانند وام ازدواج و .. اقساطی بیشتر از یارانه مصوب را دارند بر همین اساس نمیتوان صرفا با حساب یارانه و یا سهام عدالت وام های مبالغ بالا را ضمانت کرد.
طبق ابلاغیه جدید بانک ها باید برای پرداخت این نوع وام یک ضامن رسمی از متقاضی بخواهند.
شرایط وام ۳۰۰ میلیونی
افتتاح حساب قرض الحسنه
کارمزد ۴ درصد
بازپرداخت ۵ ساله
اعتبار حساب
سپرده گذاری مدت دار
ضامن رسمی
در میان اخبار
بانک های ملی، سپه و رسالت به عنوان بانک های عامل برای پرداخت این وام معرفی شده اند و هریک از این بانک ها شرایط خاصی را برای متقاضیان در نظر می گیرند.
طبق اطلاعات بدست آمده دریافت این تسهیلات فرایندی حداقل سه تا شش ماهه خواهد داشت.
در حالی که این روزها مجید عشقی زیر تیغ پیامدهای دریافت وام میلیاردی با نرخ سود ۴ درصد با بازپرداخت ۱۰ ساله است و کار به استعفای وی از ریاست سازمان بورس کشیده، یک نماینده مجلس نیز از وام مسکن با مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان و سود ۴ درصدی، ویژه نمایندگان مجلس پرده برداشته است که نشان میدهد، ویژهخواری در ساختار اقتصادی ایران، به هیات مدیره سازمان بورس محدود نیست و این روال در برخی موارد مانند وام ودیعه مسکن نمایندگان مجلس، در چارچوب کاملا قانونی صورت میگیرد.
پس از آنکه مشخص شد، سال گذشته بانکها ۹۱ هزار میلیارد تومان تنها به کارمندان خود وام دادهاند، حالا رسوایی وام میلیاردی هیات مدیره سازمان بورس، نمود تازهای از ویژهخواری در ساختار اقتصادی ایران را برملا کرده است.
با این حال، به نظر میرسد وامگیرندگان و وامدهندگان این ویژهخواریها را در چارچوب قانونی توجیه میکنند و این دست از ریختوپاشها به یک روال طبیعی تبدیل شده است. نمونه آن نیز وام ودیعه مسکن نمایندگان مجلس با مبلغ و بهره ویژه است.
امیرحسین ثابتی، مجری سابق تلویزیون که اکنون نماینده تهران در مجلس شورای اسلامیست، بهتازگی متنی را در کانال تلگرام خود منتشر کرده که حاوی نکات جالبیست. اگرچه او با نیت دیگری این متن را منتشر کرده اما اطلاعات جالبی از ویژهخواری قانونی نماینگان مجلس به دست داده است.
ثابتی نوشته است: «دو ماه قبل گفتند به نمایندگان تهران خانه سازمانی داده نمیشود، اما اگر خانهای که در آن زندگی میکنم به اسم خودم یا همسرم نباشد میتوانم از طریق مجلس «وام ۵۰۰ میلیونی» تحت عنوان «ودیعه مسکن» بگیرم.»
او افزوده است: «گرفتن وام ۵۰۰ میلیونی آن هم (با بهره) ۴ درصد برایم بسیار جذاب بود و هیچ منع قانونی هم نداشت، اما این وام را به دو علت نگرفتم.» او سپس به دلایل امتناع از دریافت این وام اشاره کرده است.»
طی دو روز گذشته انتقادات و شوخیهای زیادی با این اظهارات ثابتی انجام شده و حتی برخی نیز عنوان کردهاند که «وام ودیعه مسکن برای نمایندگان شهرستانی بوده نه تهرانیها!» ثابتی در مطلب دیگری که در کانال تلگرامی خود منتشر کرده در این باره نوشته: «اگر اینطور است پس چرا آقای قالیباف در جلسه غیرعلنی یک ماه قبل خطاب به همه نمایندهها _حتی نمایندگان تهران_ گفت که لطفا اگر نیاز ندارید، این وام را نگیرید؟ مگر فکر میکنید خود بنده چطور متوجه چنین وامی شدم؟ یکی از مسئولان معاونت اجرایی مجلس فرم را داد و گفت این حق شماست. گفتم نمیخواهم؛ گفت پس لطفا بنویسید و امضا کنید که درخواست هزینه تامین مسکن (وام ۵۰۰ میلیونی) را هم ندارید.»
این اظهارات ثابتی اگرچه منجر به دعوای مجازی میان او و منتقدانش شده است اما حاوی نکات جالب توجه و البته تاثربرانگیزیست که از شکاف جدی میان مردم و نمایندگان آنها حکایت میکند.
در حالی که سقف تسهیلات ودیعه مسکن برای مستاجران عادی آن هم در شهر تهران که تورم مسکن آن زبانزد خاص و عام است، بالغ بر ۲۰۰ میلون تومان و با بهره ۱۸ درصدی تعیین شده است، نمایندگان مجلس از وام ودیعه مسکن ۵۰۰ میلیون تومانی با بهره ۴ درصدی برخوردار هستند.
این در حالی است که مردم عادی برای دریافت همین وام باید در صف انتظار هم قرار بگیرند، اما نمایندگان مجلس بدون تحمل دوران انتظار میتوانند این تسهیلات را دریافت کنند.
بررسی ماجرای وام ودیعه مسکن برای نمایندگان مجلس البته مقایسه جالب توجه دیگری را هم به ذهن متبادر میکند. تفاوت حقوق ماهانه میان مردم و نمایندگان و توانایی آنها برای پرداخت هزینه مسکن.
باید اشاره داشت که حداقل حقوق کارگران در سال ۱۴۰۳ معادل هشت میلیون و ۸۰۳ هزار تومان تعیین شده و حداقل حقوق کارمندان نیز کمی بیش از این تصویب شده است. در این میان باید پرسید که یک نماینده مجلس چقدر حقوق میگیرد؟ سوالی که هیچ گاه به پاسخ آن نخواهیم رسید!