گل شمعدانی | نگه داری گل شمعدانی
روشهای نگه داری از گل شمعدانی | هر آنچه که باید درباره گل شمعدانی بدانید
گل شمعدانی یکی از گیاهان زینتی و محبوب است که به دلیل رنگهای شاداب و عطر دلانگیزش شناخته میشود. شمعدانیها در انواع و رنگهای مختلفی وجود دارند و هر کدام زیبایی و ویژگیهای خاص خود را دارند. از شمعدانیهای ساده و تک رنگ گرفته تا انواع پرپر و رنگارنگ، هر سلیقهای را راضی میکنند. یکی از دلایل محبوبیت شمعدانیها، مقاومت و سازگاری بالای آنها با شرایط مختلف است. این گیاهان به نور زیاد و آبیاری متوسط نیاز دارند و با کمی توجه، مدت طولانی گل میدهند.
گل شمعدانی علاوه بر زیبایی، کاربردهای دیگری نیز دارند. از برگهای برخی گونههای شمعدانی برای تهیه چای و ادویه استفاده میشود و برخی دیگر نیز خواص دارویی دارند.نماد گل شمعدانی: در برخی فرهنگها، شمعدانی نماد عشق، شادی و خوشبختی است و به عنوان هدیه به عزیزان تقدیم میشود.
نحوه نگهداری و مراقبت از گل شمعدانی
شاید شما هم جزو آن دسته افرادی باشید که به گل و گلکاری علاقمندید و با دیدن یک گلدان گل شمعدانی به وجد میآیید. اما نحوه نگهداری و مراقبت از گل شمعدانی را نمیدانید. همیشه گلدانی شمعدانی از گلفروشیها یا گلخانهها میخرید و با ذوقوشوق به خانه میبرید، اما باز هم پس از مدتی برگهای سبز شمعدانی زرد شده و ساقه ای بیقواره از گل شمعدانی به جا میماند.
نگهداری و مراقبت از گل شمعدانی به آن سختی که شما فکرمیکنید نیست. نگهداری و مراقبت از گل شمعدانی بسیار برای شروع ساده بوده و نیاز به نگهداری کمی دارد. شاید یکی از دلایل محبوبیت گل شمعدانی همین نکته باشد. با ما همراه باشید تا نکاتی در مورد نحوه نگهداری و مراقبت از این گل زیبا را برایتان بازگوکنیم.
مشخصات و ویژگیهای ظاهری گل شمعدانی
گل شمعدانی گلی کلاسیک است که مخصوصاً به خانههای قدیمی رنگ و رویی خاص و نمایی رویایی میبخشد. گل شمعدانی با برگهایی تقریباً پهن و کرکدار، از گونهی گیاهان گلدار بوده و گل هایش رنگ های مختلفی دارد. خاستگاه گل شمعدانی آفریقاست.
شرایط ایدهآل نگهداری و مراقبت از گل شمعدانی :
1. دریافت نور کافی و مناسب
شرایط نگهداری و مراقبت از گل شمعدانی بسته به نوع آن کمی متفاوت است. اما بطور کلی این گیاه عاشق نور است. بنابراین چه گل شمعدانی را در گلدان بکارید و چه آن را در خاک باغچه بکارید، باید در جایی باشد که نور زیادی دریافت کند. بطورایده آل گل شمعدانی باید روزانه شش تا هفت ساعت نور دریافت کند. با این حال نیازی نیست گیاه در محیطی کاملاً آفتابی نگهداری شود، گل شمعدانی در محیط نیمه آفتابی یا سایه هم رشد میکند. زیرا این گیاه بسیار سازگار است.
2. گل شمعدانی در چه خاکی بهتر رشد میکند
هر جایی که برای کاشت گیاه شمعدانی انتخاب میکنید، مطمئن شوید که خاک حاصلخیزی داشته باشد. بهتر است خاکی سبک برای گلدانتان در نظربگیرید تا بخوبی بتواند اکسیژن دریافت کند. خاک مناسب مخلوطی از خاک ، خاک برگ و ماسه میباشد.
3. زمان و چگونگی کاشت گل شمعدانی
اگر قصد نگهداری و مراقبت از گل شمعدانی دارید فصل بهار بهترین زمان کاشت گل شمعدانی است. اگر گل شمعدانی را در باغچه میکارید بین آنها 6 تا 24 اینچ فاصله بگذارید. در صورتی که شمعدانی را در گلدان گل میکارید، زیاد گلدان را پر نکنید. با مراقبت خوب و شرایط مطلوب میتوانید انتظار داشته باشید تا اوایل فصل پاییز گل دهد. گلهای شمعدانی داخلِ گلدان را میتوانید در فصل زمستان داخل خانه ببرید.
در میان اخبار
- دکوراسیون شیک سحر زکریا: مبلمان چرمی و شومینه مدرن
- چهره واقعی غراله اکرمی بیرون از سریال سوجان | چهره واقعی سوجان همه را شوکه کرد
- سوء تفاهمی که ریشهای علی مرادی را سفید کرد | یک «جیگر» و تحول زندگی قربان سوجان
- می خوای آدم موفقی باشی؟ |۱۰ کاری که ایلانماسک میگه انجام بده
- پارسا پیروزفر، بازیگری با چهره جذاب که جراحتها توجهها را جلب کرد
4. فواصل آبیاری گل شمعدانی
گلهای شمعدانیتان را بطور منظم آبیاری کنید. اجازه دهید خاک گلدان خشک که شد، دوباره آن را آبیاری کنید. به این ترتیب ریشه آن خراب نمیشود. برگ های گل نباید پژمرده شوند. اگر برگ های گل شمعدانی شروع به پژمردگی کردند، با آب بیشتر آن را احیا کنید. برگ های گل شمعدانی در اثر بی آبی ممکن است بریزد و از جذابیت گیاه شما بکاهد.
5. مراقبت و کوددهی گل شمعدانی در زمان رشد
در طول زمان رشد گیاه، گل های خشک شده و نیز برگ های خشک را از گل شمعدانی جدا کنید. همچنین به یادداشته باشید که آبدهی بیش از حد باعث میشود گل های گل شمعدانی ضعیف شوند. اگر از کودهای محلول در آب به گیاه می دهید، فقط ماهی یک بار این کار را انجام دهید. مواظب باشید غلظت آن زیاد نباشد.
چند نمونه بیماریهای رایج گل شمعدانی :
1. ایجاد سوراخ روی برگهای شمعدانی
سوراخ شدن برگهای شمعدانی به علت وجود نوعی کرم است که برگها را میجود. میتوانید با خرید سمهای مخصوص از گلخانهها گل شمعدانی را درمان کنید.
2. مگس سفید
اگر برگهای گل شمعدانیتان زرد شده احتمالا مگس سفید به آن آسیب زده است. برای درمان از سمپاشی استفاده کنید.
3. مگس سبز
مگس سبز از مگس سفید مشکل سازتر است. این بیماری به سرعت پخش میشود و تمام برگها را دربرمیگیرد. یک نمونه حشره کش هست که میتوانید با استفاده از آن به درمان بیماری بپردازید. این اسپری را از گلخانهها خریده و به کل گل، مخصوصاً زیر برگها اسپری کنید. بهتر است گل شمعدانی را از بقیه گلها جدا کنید.
4. نوعی قارچ
حشرات سیاه کوچکی هستند که میتوانید آنها را روی سطح خاک ببینید. لاروهای آنها میتوانند به ریشههای شمعدانی آسیب برسانند. البته باعث مرگ گیاه نمیشوند اما حدود دو ماه در سال ایجاد مزاحمت میکنند.
با این حال نگهداری و مراقبت از گل شمعدانی خیلی سخت نیست. با کمی دقت و تلاش میتوانید گلهایی شاداب و زیبا داشته باشید.