دکتر محدثه خاکپور| دکتر محدثه خاکپور درگذشت| علت فوت دکتر محدثه خاکپور

ماجرای درگذشت دکتر محدثه خاکپور، فوق تخصص نوزادان بر اثر تب دنگی | اطلاعیه شبکه بهداشت و درمان قوچان

دکتر محدثه خاکپور فوق تخصص نوزادان در حال گذراندن طرح در قوچان به صورت ناگهانی درگذشت.
1403/04/19 07:40
کد خبر: 4217
ماجرای درگذشت دکتر محدثه خاکپور، فوق تخصص نوزادان بر اثر تب دنگی | اطلاعیه شبکه بهداشت و درمان قوچان

در روزهای اخیر یک متن به نوشتار دکتر مصطفی جلالی فخر تحت عنوان استخوان‌سوزی در فضای مجازی در حال دست به دست شدن است. این متن به خبر فوت دکتر محدثه خاکپور، فوق تخصص نوزادان بر اثر تب دنگی  اختصاص دارد که با واکنش شبکه بهداشت و درمان قوچان روبرو شد.

در این متن آمده است:
ایشان را نمی‌شناسم اما از طریق همکاران اطلاع یافتم که در حال گذراندن طرح در قوچان، به دلیل ابتلا به تب دِنگی، جان و جوانی‌شان را از دست دادند. طبعا و مثل همیشه، مرگ کادر درمان در حال خدمت، مشمول هیچ پیشوند یا امتیازی نیست. در دوران تلخ و طولانی کرونا هم همین‌گونه بود. البته هدف از این نوشته، چنین درخواستی نیست و می‌خواهم در باره گسترش خاموش تب دنگی در کشور اطلاع‌رسانی کنم. هشداری که زیر سایه‌ی التهابات انتخابات، دیده نشد و خوب است حالا، جدی‌تر گرفته شود.
تب دِنگی (Dengue fever) یک بیماری ویروسی‌ست که گاه می‌تواند کشنده باشد و به دلیل درد استخوانی طاقت‌فرسایی که ایجاد می‌کند، به آن "تب استخوان‌شکن" هم گفته‌اند. عامل اصلی انتقال ویروس، پشه آئدس است که بیشتر در مناطق مرطوب و گرم وجود دارند و پس از همه‌گیری اخیر در امارات، در مناطق جنوبی و شمال ایران دیده شده و باعث ابتلا شده‌اند.
علائم: تب (معمولا بالای ۴۰) ، سردرد (به ویژه پشت چشم‌ها)، تظاهرات پوستی، ابتدا به صورت پوست گلگون و سپس ضایعاتی شبیه سرخک، درد در ماهیچه‌‌ها و مفاصل و استخوان‌ها. گاه به شکل کشنده‌ی تب هموراژیک بروز پیدا می‌کند که باعث خونریزی، ترشح مایعات به خارجِ عروق خونی و افت چشمگیر پلاکت‌ می‌شود (DIC). مرگ تلخ طبیب جوان در قوچان نیز به همین دلیل بوده است. یک نوع دِنگی هم به صورت شوک با افت فشار شدید است.
بیشتر مواقع نشانه‌ها بین ۴ تا ۷ روز آشکار می‌شوند و در ۸۰ درصد مبتلایان بسیار خفیف است و فقط در  ۵ درصد موارد باعث وخامت حال بیمار می‌شود. تنها راه پیشگیری کنترل پشه‌ها و جلوگیری از راکد شدن آب و حفاظت در برابر نیش آن‌ها است. به ویژه در زمان‌هایی که دچار گسترش بیماری شده‌ایم. در موقعیت ترسناکی نیستیم اما باید بیشتر مراقب باشیم‌.

واکنش شبکه بهداشت و درمان قوچان

در اطلاعیه‌ای که شبکه بهداشت، درمان و مجتمع آموزش عالی سلامت قوچان روز دوشنبه در خصوص فوت مرحومه خاکپور صادر کرد، آمده است: "ضمن عرض تسلیت به مناسبت درگذشت این همکار معزز و پزشک دلسوز، به اطلاع می‌رساند که اخیراً شایعاتی در خصوص فوت ایشان در فضای مجازی منتشر شده است که بایستی گفت مرحومه خاکپور از حدود یک ماه پیش دچار بیماری التهاب معده‌ای روده‌ای (گاستروآنتریت) بوده‌اند و با توجه به بیماری زمینه‌ای MS که داشتند ضعف ناشی از گاستروانتریت نیز گا‌ها باعث تشدید بیماری می‌شده که طبق پروتکل درمانی اقدام به تزریق کورتون کرده اند.

به گزارش ایرنا، در ادامه این اطلاعیه آمده است: وی با توجه به بیماری و علی رغم توصیه مسوولان مبنی بر استفاده از مرخصی استعلاجی، از باب وظیفه شناسی اصرار داشته‌اند که در شیفت‌های مقرر شخصاً حضور داشته باشند، ولی نهایتا به دلیل ضعف در اواخر خرداد ماه به اصرار سرپرستار بخش NICU و همچنین تماس شخص ایشان با سایر پزشکان اطفال، ادامه شیفت‌های ایشان به دیگر پزشکان محول می‌شود به طوری که آخرین شیفت ایشان در خرداد ماه و قبل از تشدید بیماری بوده است.

در ادامه این اطلاعیه ذکر شده است: طبق مستندات موجود و قابل ارائه، مرحومه دکتر خاکپور در اول تیر ماه برای استراحت به مشهد عزیمت کردند، اما به دلیل تشدید بیماری در تاریخ ۱۲ تیر ماه در یکی از بیمارستان‌های خصوصی مشهد به دلیل التهاب در "می‌کارد همراه با نکروز میوسلولار (میوکاردیت) و افت سطح هوشیاری" بستری شدند و متاسفانه علی رغم تمام پیگیری‌های انجام شده پس از چند روز به دلیل "گند خونی (سپسیس) " که نوعی التهاب است که سراسر بدن را فرا میگیرد، جان به جان آفرین تسلیم کردند.

در این اطلاعیه بیان شده است: شبکه بهداشت و درمان قوچان از همه افرادی که دغدغه نظام سلامت را دارند تقاضا دارد از اظهار نظر‌های شتاب زده که باعث تشدید داغ فقدان ایشان برای خانواده و کادر بهداشت و درمان می‌شود خودداری کنند. "
 




کپی لینک کوتاه خبر: https://tarfandbaaz.org/d/3qwwj3

پربیننده ترین




اخبار داغ