سود سهام عدالت| سود سهام عدالت جاماندگان| سود سهام عدالت متوفیان

تسویه حساب دولت با دارندگان سهام عدالت| زمان واریز سود سهام عدالت متوفیان به حساب وراث

وراث پس از استعلام وضعیت سهام عدالت می‌توانند به یکی از شعب کارگزاری‌های منتخب یا بانک‌ها مراجعه کنند.
1403/10/10 05:10
کد خبر: 41944
تسویه حساب دولت با دارندگان سهام عدالت| زمان واریز سود سهام عدالت متوفیان به حساب وراث

سود سهام عدالت طی سال های اخیر در دو مرحله، یکی در پاییز و دیگری در اواخر زمستان به حساب دارندگان سهام عدالت واریز شده است. سال گذشته سود سهام عدالت در مرحله دوم حدود 30 درصد کمتر از مرحله اول بود. همچنین در سال 1402 سود سهام عدالت متوفیان نیز پرداخت شد. پرداخت مرحله سوم سود سال مالی منتهی به ۲۹ اسفندماه ۱۴۰۱ سهامداران مستقیم و غیرمستقیم سهام عدالت نیز در اواخر آذر 1403 انجام شد. واریز سود سهام عدالت 1402 نیز تا پایان سال انجام می شود.

مدیر پشتیبانی و راهبری عملیات سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه اعلام کرد: انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث از طریق شعب کارگزاری و بانک‌های منتخب همچنان رایگان است.

مژگان صفری‌مقدم اظهار کرد: یکی از وراث سهام عدالت پس از سجامی شدن می‌تواند با مراجعه به درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه «ddn.csdiran.ir» و مراجعه به بخش امور سهام عدالت متوفی و وارد کردن کد ملی و تاریخ تولد فرد فوت شده، نسبت به استعلام وضعیت سهام عدالت و پرتفوی سهام متوفی اقدام کند.

وی با بیان اینکه همه فرآیند فوق و تقسیم دارایی متوفی همچنان به صورت رایگان انجام می‌شود، افزود: در ادامه یکی از وراث پس از استعلام وضعیت سهام عدالت می‌تواند به یکی از شعب کارگزاری‌های منتخب و یا بانک‌های «ملی، تجارت، ملت و پارسیان» مراجعه و مدارک لازم را که در آدرس «www.csdiran.ir/pages?page=miras» درج شده، ارائه کند.

مدیر پشتیبانی و راهبری عملیات سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه تصریح کرد: همه ورثه متوفی سهام عدالت پس از تقسیم دارایی متوفی می‌بایست نسبت به سجامی شدن اقدام کنند تا واریز سود سهام عدالت، به حساب آن‌ها از طریق شماره شبایی که در سامانه سجام اعلام کرده‌اند، صورت گیرد.

بر اساس اعلام سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، وی گفت: در عین حال ورثه پس از سجامی شدن می‌توانند با مراجعه به درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه علاوه بر مشاهده پرتفوی سهام عدالت خود، از ارزش روز آن نیز مطلع شوند.

بنابر گفته مسئولان، پالایشگاه بندرعباس، شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس در مجموع ۵ هزار میلیارد تومان و مپنا هم حدود ۵۵۰ میلیارد تومان از سود سهام عدالت را واریز نکرده‌اند.

واریز سود سهام عدالت عملکرد مالی سال ۱۴۰۱ شرکت‌ها که همچنان به ایستگاه پایانی نرسیده و پرونده آن باز است سود سهام عدالتی که مرحله اول آن آذرماه سال گذشته پرداخت شد و مرحله دوم واریز آن هم ۲۴ اسفندماه بود.

سودی که پیش از این در ۲۸ فروردین‌ماه مجید عشقی رئیس سازمان بورس در رسانه ملی با اشاره به آن اظهار کرده بود: مجموعه اتفاقاتی رخ داد که سبب شد برخی شرکت‌ها تخلفی داشته باشند و نتوانند سود سهام عدالت را پرداخت کنند این شرکت‌ها اکثرا با کمبود نقدینگی مواجه هستند ما هم توصیه کردیم که باید سود سهام عدالت پرداخت شود امیدواریم تا خرداد بتوانیم این سود‌ها را جمع آوری و مابقی سود سهام عدالت را پرداخت کنیم البته باید زمان دقیق آن را شورای عالی بورس مشخص کند.

به تازگی هم محمود حسنلو معاون فناوری و توسعه نوآوری سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه اعلام کرده است:  حدود ۱۰ درصد از کل مبلغ کل سود سهام عدالت برای واریز باقی مانده است که هر زمانی که این مبلغ واریز شود تقدیم مردم می‌شود. شرکت‌ها هشت ماه وقت قانونی برای واریز سود دارند که شرکت سپرده‌گذاری نیز منتظر بود که این پول را دریافت کند و به حساب مردم واریز کند ولی متأسفانه این شرکت‌ها پولی واریز نکردند و در این زمینه تخلف کردند.

عدم واریز سود سهام عدالت سبب شد برخی از مخاطبان نسبت به این موضوع گلایه‌مند شوند در همین زمینه خانم راضی گفت: سود من سهامدار در جیب چند شرکت است و نهاد‌های متولی برای آن هیچ اقدامی نمی‌کنند همین هم سبب می‌شود شرکت‌ها بی‌خیال و بی‌اعتنا نسبت به سهامداران باشند.

همچنین آقای موسوی دیگر مخاطب باشگاه خبرنگاران جوان گفت: مگر بنا نبود سود سهام عدالت و تسویه خرداد ماه باشد چرا محقق نشد پس تکلیف سهامدارا چه می‌شود نباید شرکت‌های متخلف جریمه شوند.

پیش از این هم آقای صفری‌خواه بیان کرده بود: بنا بود سود سهام عدالت خرداد واریز شود ولی همچنان خبری از این سود نیست به سبب این که با شرکت‌های متخلف قاطعانه برخورد نمی‌شود آنها هم به خود اجازه می‌دهند حق سهامداران را پایمال کنند سازمان بورس باید مطالبه‌گر حق سهامداران باشد.

در ادامه  به سراغ مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس رفت و در همین راستا ولی الله جعفری بیان کرد: همچنان خبری از واریز سود سهام عدالت از سمت سه شرکت نیست. پالایشگاه بندرعباس ۲ هزار میلیارد تومان، شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس ۳ هزار میلیارد تومان و مپنا هم حدود ۵۵۰ میلیارد تومان از سود سهام عدالت را واریز نکرده‌اند.

مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار در پاسخ به این پرسش که با این شرکت‌ها آیا برخوردی صورت خواهد گرفت؟ اظهار کرد: گزارش تخلف احتمالی برای این شرکت‌ها تهیه و به مراجع رسیدگی به تخلفات هم ارسال شده است. اما اکنون چیزی که مهم است این خواهد بود که بتوانیم با پیگیری‌های خود سود سهام عدالت را کامل وصول و الباقی سود سال ۱۴۰۱ را به حساب مشمولان واریز کنیم.

روز گذشته نیز مجددا باشگاه خبرنگاران جوان موضوع واریز سود مرحله سوم سهام عدالت از سمت چهار شرکت متخلف را از مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار پیگیری کرد که اعلام شد همچنان نسبت به قبل تغییری ایجاد نشده است. حالا باید منتظر ماند و دید سرانجام تکلیف واریز مرحله سوم و تسویه سود سهام عدالت عملکرد مالی ۱۴۰۱ مشخص می‌شود یا همچنان باید سهامداران چشم انتظار واریز این سود باشند؛ باشگاه خبرنگاران جوان پیگیر واریز این سود خواهد بود.




کپی لینک کوتاه خبر: https://tarfandbaaz.org/d/3wk6qr

پربیننده ترین




اخبار داغ