خبر خوش مالی برای پرستاران | حقوق پرستاران 2 برابر می شود؟
حقوق پرستاران یکی از چالش های نظام سلامت است. امروز در ایران، حقوق پرستاران نسبت به حقوق کارکنان دولت بسیار کمتر است. گفته می شود حقوق ثابت پرستاران، حتی از حقوق معلمان هم کمتر است با وجود آنکه در شرایط سخت کاری خدمات پرستاری ارائه می دهند.
رئیسکل سازمان نظام پرستاری، گفت: سقف و کف برای قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری در سرانه بودجه بیمه لحاظ نشده است.
احمد نجاتیان با بیان این که میزان پرداختیهای تعرفههای پرستاری باید ۱.۵ تا ۲ برابر افزایش یابد، گفت: اگر سازمان نظام پرستاری با وزارت بهداشت در ارتباط با نحوه پرداخت قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری به توافق برسد، بسیاری از نگرانیهای پرستاران رفع میشود.
به گزارش ایسنا، وی ضمن اعلام این خبر، با بیان اینکه جامعه پرستاری نسبت به چگونگی پرداختهای قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری انتقاداتی وارد کردهاند، اظهار کرد: سازمان نظام پرستاری در ارتباط با چگونگی پرداخت قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری پیشنهاد خود را مطرح کرده است.
وی ادامه داد: سازمان نظام پرستاری پیشنهاد داده که هر پرستار بخشی از تعرفهای که ایجاد کرده به صورت مستقیم دریافت کند. پرداخت قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری به روش سازمان نظام پرستاری سبب میشود پرستاران بدانند که تعرفه را برمبنای عملکرد خود دریافت میکنند.
رئیسکل سازمان نظام پرستاری با بیان اینکه پرداخت تعرفهگذاری قانون خدمات پرستاری نباید به صورت یکسان باشد، خاطرنشان کرد: هر پرستار که بیشتر تلاش میکند و بیمار بیشتری را تحت پوشش قرار میدهد یا در بخشهای سختتر ارائه خدمت میکند بر مبنای فرمول پیشنهادی سازمان نظام پرستاری، تعرفه بیشتری دریافت میکند.
در میان اخبار
- روایت عجیب ازدواج مادر شهرام کاشانی و همسر گوگوش| روزی که گوگوش کامبیز را از خانه پرت کرد بیرون!
- مهدی قائدی با شلوار چهارخونه مقابل برج ایفل| تفریح و استراحت مهدی قائدی در پاریس
- آخرین قیمت گوشت گوسفندی در تهران| گوشت خورشتی یک میلیون تومان شد
- وام فوری بدون ضامن بانک ملت تا سقف 300 میلیون تومان| چگونه در قرعه کشی وام بدون سود و ضامن بانک ملت شرکت کنیم؟
- گروگانگیری 10 میلیارد تومانی تاجر افغانستانی در تهران| متهم راز ربودن مرد تاجر را لو داد
نجاتیان با اشاره به ضرورت و اهمیت «شفافیت مالی» پرداختهای قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری بیان کرد: الگوی کنونی پرداخت تعرفهگذاری خدمات پرستاری به نحوی است که تمام منابع به «سبد پرستاری» وارد میشود و نحوه توزیع منابع مشخص نیست. نحوه توزیع منابع در میان بیمارستانها با عملکرد مشابه به نحوی است که به نظر میرسد شفافیت در ارتباط با پرداختیها وجود ندارد.
وی افزود: فرمول پیشنهادی خود را به صورت آزمایشی در چند بیمارستان اجرا کردهایم. اگر سازمان نظام پرستاری با وزارت بهداشت در ارتباط با نحوه پرداخت قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری به توافق برسد، بسیاری از نگرانیهای پرستاران رفع میشود. بر این باور هستم میزان پرداختیها ۱.۵ تا ۲ برابر افزایش یابد.
نجاتیان با بیان اینکه کارگروههای بررسی فرمول پرداخت تعرفهگذاری خدمات پرستاری طی هفته آتی در وزارت بهداشت تشکیل میشود، توضیح داد: سازمان نظام پرستاری در کارگروههای بررسی پرداخت تعرفهگذاری حضور جدی دارد و امیدواریم به نتایج خوبی دستیابیم.
رئیسکل سازمان نظام پرستاری درباره بودجه قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری توضیح داد: قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری، بودجه نشاندار ندارد. بودجه این قانون، بودجه عمومی بیمه است. قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری مانند سایر خدمات در سرانه بیمهها تعریف شده و هیچ محدودیتی برای تعرفهگذاری خدمات پرستاری تعریف نشده است.
بودجه تعرفهها محدود نیست
وی ادامه داد: سقف و کف برای قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری در سرانه بودجه بیمه لحاظ نشده است. تعرفه خدمات پرستاری بر مبنای میزان مراجعه مردمی به مراکز درمانی و تعداد خدمات ارائه شده، ایجاد میشود.
نجاتیان با بیان اینکه هیچ کدام از تعرفهها دارای بودجه نشاندار نیستند، افزود: به طور مثال، بیمه سلامت برای تعرفههای پزشکی بودجه نشاندار لحاظ نکرده است. اگرچه تعرفهها دارای بودجه نشاندار نیستند، اما عملکرد را میتوان بررسی کرد. منظور از بررسی عملکرد این است که چه میزان از تعرفهها به «جزء حرفهای»، چه میزان برای دارو و چه میزان برای پرستاری لحاظ شده است.
وی با بیان اینکه نمیتوان بودجه مشخصی برای تعرفهها در نظر گرفت، افزود: با توجه به اینکه میزان مراجعه مردمی به مراکز درمانی برای دریافت خدمات غیرقابل پیشبینی است، نمیتوان بودجه مشخص و نشانداری برای تعرفهها در نظر گرفت. با تمام این تفاسیر، دولت و بیمهها موظف به پرداخت تعرفهها هستند.