سریال گیله وا | زمان پخش سریال گیله وا | بازیگران سریال گیله وا

خلاصه داستان سریال گیله وا و بیوگرافی بازیگران | زمان پخش سریال گیله وا مشخص شد

این مجموعه تاریخی در سال ۱۲۹۷ و در دوران قحطی شمال ایران روایت می‌شود و نقش میرزا کوچک خان در جلوگیری از فاجعه بیشتر را به تصویر می‌کشد.
1403/09/14 18:15
کد خبر: 31996
خلاصه داستان سریال گیله وا و بیوگرافی بازیگران |  زمان پخش سریال گیله وا مشخص شد

سریال گیله‌وا از ۱۹ آذر ۱۴۰۲ از شبکه دو سیما پخش خواهد شد. این مجموعه تاریخی در سال ۱۲۹۷ و در دوران قحطی شمال ایران روایت می‌شود و نقش میرزا کوچک خان در جلوگیری از فاجعه بیشتر را به تصویر می‌کشد. این سریال که با بازی بازیگران مطرحی همچون بهروز شعیبی و حمیدرضا پگاه همراه است، هر شب ساعت ۹:۳۰ شب (به جز پنج‌شنبه و جمعه‌ها) از تلویزیون پخش خواهد شد. این سریال پیشتر در سال ۱۳۹۸ پخش شده بود.

بازیگران سریال گیله وا

سریال گیله‌ وا از محصولات مرکز فیلم و سریال سازمان هنری رسانه‌ای اوج است که با نگاهی عاطفی به زندگی مردم شمال ایران در بستر اتفاقات تاریخی سال ۱۲۹۷ پرداخته است. این مینی سریال در ۷ قسمت و در شهرهای سیاهکل، کیاشهر و تهران تصویربرداری شده است.

در کنار بازیگرانی که ابتدای نوشتار نام بردیم «مهدی زمین‌پرداز»، «امیرحسین هاشمی»، «مهران رجبی»، «پریا مردانیان»، «حسین توشه»، «علی عطایی»، «ستاره حسینی»، «حدیث نیکرو»، «برت جان کورن»، «استوارت دنیسون»، «امیر حامد»، «سینا محمدی‌فر» و «ماهک خرسندی» نیز در سریال گیله وا به ایفای نقش پرداختند.

حمیدرضا پگاه بازیگر نقش محمود خان

بیوگرافی بازیگران سریال گیله وا را با «حمیدرضا پگاه» آغاز می‌کنیم که در یازدهم دی‌ ماه سال ۱۳۵۰ در شهر تهران به دنیا آمده است. وی سه خواهر و یک برادر دارد و خود فرزند دوم خانواده است. پدر او کارمند بازنشسته است.

«حمیدرضا پگاه» فعالیت هنری خود را از سال ۱۳۷۲ با نقش‌آفرینی در سریال ضلع ششم به کارگردانی مسعود فروتن آغاز کرد. «پگاه» با بازی مجموعه «با من بمان» و سریال «تفنگ سر پر» به شهرت رسید.

فیلم‌های شبانه (۱۳۸۳)، صحنه جرم، ورود ممنوع! (۱۳۸۴)، پرونده هاوانا (۱۳۸۴)، شبانه‌روز (۱۳۸۷)، برخورد خیلی نزدیک (ا۱۳۸۷)، قلاده های طلا (۱۳۹۰)، یکی می خواد باهات حرف بزنه (۱۳۹۰)، شهری که نمی خوابد (۱۳۹۰)، ستاره (۱۳۹۱)، ساعت یک نیمه شب (۱۳۹۱)، گیلدا (۱۳۹۵)، رقص پا (۱۳۹۵) و دیدن این فیلم جرم است ! (۱۳۹۷) برخی از آثار سینمایی کارنامه هنری «حمیدرضا پگاه» هستند.

«حمیدرضا پگاه» سال‌هاست با «نغمه نادری» کارگردان تئاتر ازدواج‌ کرده است و یک دختر به نام «حنا» دارند.

ستاره اسکندری بازیگر نقش سرور

«ستاره اسکندری»  ۲۵ خرداد ۱۳۵۳ در شهر تربت حیدریه استان خراسان رضوی به دنیا آمد. وی از سال ۱۳۷۲ همراه با دانشجویان دانشکده هنرهای زیبا، فعالیت هنری خود را آغاز کرد.

«ستاره اسکندری» نخستین‌بار در سال ۱۳۷۴ در جشنواره دانشجویی برای تئاتر افسانه و پس از آن در سال ۱۳۷۶ در جشنواره تئاتر فجر برای نمایش آخرین قهرمانان زمین نامزد جایزه شد.

«اسکندری» از سال ۱۳۷۸ با نمایش دندون طلا به کارگردانی «داوود میرباقری»، به تئاتر حرفه‌ای پیوست و کار خود را در گروه تئاتر دی به سرپرستی «علی رفیعی» و همزمان با آن، بازیگری در تلویزیون و سینما آغاز کرد.

وی در سریال تلویزیونی نرگس پس از فوت زنده‌یاد «پوپک گلدره» به جای او به ایفای نقش پرداخت و با استقبال خوب بینندگان تلویزیون روبه‌رو شد.

«اسکندری» در سال ۱۳۹۶ خانه فرهنگ و هنر مانا را تأسیس کرد. او همچنین در اسفند ۱۳۹۷ به همراه «سیاوش ستاری» خانه‌ موزه خیمه‌شب‌بازی ایران را بنا کرد و اولین ماشین خیمه‌شب‌بازی را نیز با هدف ایجاد شادی و رؤیا برای کودکان بلوچ در منطقه‌ی آزاد چابهار به حرکت درآورد.

«اسکندری» سال ۱۳۷۵ با بازی در فیلم حریف دل (عبدالرضا گنجی) واردسینما شد. وی علاوه بر کارگردانی دو تله‌تئاتر، در چندین تئاتر دیگر، از جمله نمایش خانه‌ی برناردا آلبا به کارگردانی «علی رفیعی» به‌عنوان تهیه‌کننده حضور داشت.

«ستاره اسکندری» برای کارگردانی فیلم خورشید آن ماه از جشنواره‌های ایدرومنو آلبانی و ایماجو جایزه بهترین کارگردانی را دریافت کرد. او پس از پخش این فیلم در جشنواره‌های مختلف بین‌المللی و تحسین منتقدان در بیست‌ودومین جشنواره بین‌المللی فیلم پونای هند در سال ۲۰۲۳ به عنوان داور دعوت شد.

گفتنی است نخستین جشنواره سراسری خیمه‌شب‌بازی با مدیریت «ستاره اسکندری» به مناسبت هفته میراث فرهنگی و روز موزه به‌صورت مستقل در خرداد ماه سال ۱۴۰۳ در تهران برگزار شد.

امیرحسین صدیق بازیگر نقش ژاون

«امیرحسین صدیق» متولد ۸ آبان ۱۳۵۱ در نیشابور است. وی دیپلم بازیگری از مدرسه فیلم و هنر ادبیات صدا و سیما دارد و فعالیت هنری خود را از اوایل دهه ۷۰ آغاز کرده است. «صدیق» برای ایفای نقش در فیلم قافله در سال ۱۳۷۱ جلوی دوربین رفت.

«امیرحسین صدیق» با بازی در نقش آقای پدر در سریال قصه‌های تا‌به‌تا به شهرت رسید. وی علاوه بر بازیگری، مجری و کارگردان است. فیلم در‌به‌درها ساخته‌ی او است. «صدیق» در رادیو نیز به عنوان گوینده فعالیت داشته است و همچنین مجری فصل اول برنامه محبوب کتاب‌باز در شبکه نسیم بوده است.

از دیگر فعالیت‌های هنری «امیرحسین صدیق» می‌توان به مجسمه سازی اشاره کرد. او در خانه خود در یکی از روستاهای اطراف تهران، یک کارگاه مجسمه سازی دارد و به گفته خودش همراه با «حمید جبلی» و «شاهرخ فروتنیان» به مجسمه سازی می‌پردازد.

از آثار کارنامه‌ی هنری «امیرحسین صدیق» می‌توان فیلم‌های بیداری، میم مثل مادر، شبانه، مربای شیرین، نسل سوخته، دختری به نام تندر، قافله و سریال‌هایی چون دردسرهای عظیم ۲، آب پریا، عصر پاییزی، روزگار قریب، ماجراهای من و آقای اصل تهرونی و این زمینی‌ها را نام برد.

بهروز شعیبی بازیگر نقش میرزا کوچک خان

بیوگرافی بازیگران سریال گیله وا را با «بهروز شعیبی» که در این مجموعه نقش میرزا کوچک خان را ایفا کرده، ادامه می‌دهیم.

«بهروز شعیبی» در بیست و پنجم شهریور ماه سال ۱۳۵۸ در مشهد به دنیا آمد. او کارش را از نوجوانی (سال ۱۳۷۴) آغاز کرده است. «شعیبی» در فیلم‌ها و سریال‌های بسیاری، با مسئولیت‌های متفاوتی از جمله کارگردان، بازیگر، دستیار کارگردان و برنامه‌ریز حضور داشته است.

«بهروز شعیبی» با آثار موفقی همچون آژانس شیشه‌ای، فرزند خوانده، دهلیز، دنیای بهتر، پرده نشین، سیانور، آخرین روز سال، دارکوب، گلشیفته، میهمان داریم، گیله‌وا، مغز استخوان و روز بلوا همکاری داشته است.

از افتخارات کارنامه‌ی هنری «بهروز شعیبی» می‌توان به سیمرغ بلورین بهترین فیلم در بخش نگاه نو سی و یکمین دوره جشنواره فیلم فجر برای کارگردانی فیلم دهلیز، سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه ملی چهلمین دوره جشنواره فیلم فجر و نامزدی دریافت سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی برای فیلم دارکوب در سی و ششمین دوره جشنواره فیلم فجر اشاره کرد.

«بهروز شعیبی» برای کارگردانی سریال پرده نشین موفق به دریافت جایزه بهترین کارگردانی مجموعه های تلویزیونی از شانزدهمین جشنواره حافظ شد.

امیرحسین هاشمی بازیگر نقش احمد

«امیرحسین هاشمی» ۲۸ مهر ماه سال ۱۳۶۸ در تهران به دنیا آمد. او دانش‌آموخته‌ی رشته سینما از دانشگاه آزاد تنکابن است. در ۱۶ سالگی به بازیگری علاقمند شد. سال ۱۳۹۰ وارد عرصه تئاتر شد و تا سال ۹۲ در چندین نمایش ایفای نقش کرد.

در فاصله سال ۹۲ تا ۹۴ در چندین فیلم کوتاه به کارگردانی «محمدحسین مهدویان» حضور داشت. سال ۱۳۹۴ به دعوت «محمدحسین مهدویان» برای بازی در فیلم سینمایی ایستاده در غبار انتخاب شد. این فیلم برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلم جشنواره فیلم فجر شد.

وی سال ۱۳۹۵ بار دیگر در فیلم سینمایی ماجرای نیمروز با «مهدویان» همکاری کرد. ماجرای نیمروز در سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلم جشنواره، سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه ملی و سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه تماشاگران شد. هاشمی علاوه بر بازی در این فیلم به عنوان دستیار کارگردان با «مهدویان» همکاری کرد.

از مهم‌ترین آثار کارنامه هنری «امیرحسین هاشمی» می‌توان به فیلم‌های لاتاری، ماجرای نیمروز: رد خون، مرد بازنده و درخت گردو، سریال زخم کاری، مجموعه شب‌های مافیا: زودیاک و نمایش حرفه‌ای اشاره کرد.

مهدی زمین‌‌پرداز بازیگر نقش حسین

«مهدی زمین‌پرداز» از بازیگران سریال گیله وا متولد ۱۳۶۰/۶/۲۶ تهران است. وی فارغ‌التحصیل مقطع کارشناسی ارشد رشته‌ی کارگردانی دانشکده سینما و تئاتر دانشگاه هنر است. او فعالیت هنری خود را از ۱۳ سالگی از کانون فرهنگی هنری مطهری، با اجرا برای کودکان و مدارس آغاز کرد.

«مهدی زمین‌پرداز» به شکل حرفه‌ای از سال ۱۳۷۹ همزمان با ورود به دانشگاه آزاد برای تحصیل در رشته‌ی بازیگری با عضویت در گروه‌های پائیز، گروتمان، راویان ایران، هفت سبز و فریاد به نقش‌آفرینی پرداخت.

این بازیگر توانمند در کنار بازیگری، در عرصه‌ی کارگردانی تئاتر و نویسندگی در فیلم‌های کوتاه و مستند فعالیت می‌کند. «مهدی زمین‌پرداز» در ۳۱ سالگی در فیلم مستندی درباره «حسن باقری» از فرمانده‌های جنگ ایران و عراق به کارگردانی «محمدحسین مهدویان» نقش‌آفرینی کرد و با این نقش به شهرت رسید.

او در فیلم کوتاه مونالیزا نیز حضور داشت تا اینکه همین سال دوباره با «مهدویان» وارد همکاری شد و در فیلم ماجرای نیمروز در نقش «مسعود» بازی کرد.

از آثار کارنامه هنری «مهدی زمین‌پرداز» می‌توان به فیلم‌های ماجرای نیمروز، لاتاری، مرد بازنده، تروا، دیدن این فیلم جرم است!، ماجرای نیمروز: رد خون، مجموعه تلویزیونی رعد و برق و سریال زخم کاری اشاره کرد.

مهران رجبی بازیگر نقش شیخ علی علم الهدی

«مهران رجبی» متولد دوازدهم دی ماه سال ۱۳۴۰ در کرج است. وی اصالتاً اهل روستای واریان است. «رجبی» دارای مدرک کارشناسی ارشد گرافیک از دانشگاه تربیت مدرس است. وی اولین حضور در جلوی دوربین را در سال ۱۳۷۶ در مجموعه تلویزیونی بچه‌های مدرسه همت تجربه کرد.

«مهران رجبی» با «رضا میرکریمی» در دانشگاه همکلاس بوده و در واقع «میرکریمی» استعداد او در بازیگری را کشف کرده و به این ترتیب وی وارد دنیای بازیگری شده است.

«رجبی» در سال ۱۳۷۸ با بازی در فیلم سینمایی کودک و سرباز به کارگردانی رضا میرکریمی وارد سینما شد. او برای بازی در این فیلم نامزد جایزه جشنواره فجر شد. «مهران رجبی» در فیلم بعدی میرکریمی (زیر نور ماه) ایفاگر نقش یک روحانی رئیس حوزه بود که مورد توجه منتقدان قرار گرفت و پس از آن پیشنهاد بازی در خانه‌ای روی آب و از کنار هم می‌گذریم به وی شد.

مهم‌ترین ویژگی بازی «مهران رجبی» این است که بسیار راحت و اصطلاحاً رئال و واقعی به ایفای نقشش می‌‌پردازد. او یکی از پرکارترین باریگران سینما و تلویزیون است.

روزگار غریب، گذر از رنج‌ها، معراجی‌ها، لبخند ماهی‌ها، بین خودمون بمونه، بوتیمار، دردسرهای عظیم، پرده‌نشین غیرعلنی، سرزمین کهن و لیسانسه‌ها برخی از سریال‌های کارنامه هنری «مهران رجبی» هستند.

غلام حسین توشه بازیگر نقش مش کریم

حدیث نیکرو بازیگر نقش حوریه

«حدیث نیکرو» در دوازدهم اردیبهشت ماه ماه سال ۱۳۵۸ در لاهیجان به دنیا آمده است. وی دارای مدرک کاردانی امور فرهنگی و کارشناسی بازیگری (درجه سه هنری معادل لیسانس بازیگری) است.

«نیکرو» بازیگری را از سال ۱۳۷۴ با نمایش آخرین شب هجرت به نویسندگی و کارگردانی «مجید فلاح شجایی» آغاز نمود. وی در حال حاضر عضو هیئت مدیره انجمن نمایش استان گیلان و کارگردان تئاتر است.

«حدیث نیکرو» در آثار بسیاری از جمله فیلم‌های سینمایی وقتی همه خواب بودند، بالاتر از آسمان، ناهید، کاتی و ستاره و سریال‌های تلویزیونی از یاد رفته، گیله وا، خانواده دکتر ماهان، کامیون و رویای گنجشک‌ها به ایفای نقش پرداخته است.

از جوایز و افتخارات «حدیث نیکرو» می‌توان به کسب جایزه اول بازیگری در نمایش انزوای مهربانی در جشنواره شرق گیلان سال ۱۳۷۸، جایزه اول بازیگری دومین جشنواره ایده تا بداهه سال در نمایش دوم شخص مفرد ۱۳۹۰، جایزه اول بازیگری استان در نمایشهای کمی سیب کمی فرشته و عاشق شدن به وقت تردید سال ۱۳۹۱، جایزه کارگردانی اول از نمایش باغ آرزوها در سال ۱۳۷۵ و جایزه کارگردانی اول از نمایش مترسک در جشنواره نماز سال ۱۳۸۰ اشاره کرد.

«حدیث نیکرو» متاهل است و یک پسر نوجوان به نام «باربد» دارد.

ستاره حسینی بازیگر نقش ماه بانو

«ستاره حسینی» متولد شانزدهم آذر ماه سال ۱۳۷۲ در تهران است. وی فارغ التحصیل رشته مهندسی صنایع است. او بازیگری را از نوجوانی با اجرای تئاتر آغاز کرد. سپس در کلاس‌های بازیگری «فریدون جیرانی» شرکت کرد. پس از این آشنایی «ستاره حسینی» در سریال تعبیر وارونه یک رویا به کارگردانی «فریدون جیرانی» به ایفای نقش پرداخت.

با اینکه سریال تعبیر وارونه یک رویا اولین همکاری «ستاره حسینی» با تلویزیون بود. اما حضور پررنگ او در قاب تلویزیون باعث شهرت او و بازی‌اش در سریال گسل به کارگردانی «علیرضا بذرافشان» شد. مجموعه گسل سال ۹۶ پخش شد.

«ستاره حسینی» در آثاری همچون معرکه، گل به خودی، آرینا و وارونگی (به کارگردانی بهنام بهزادی) نقش‌آفرینی کرده است.

خلاصه داستان سریال گیله وا

پس از پرداختن به زندگینامه بازیگران سریال گیله وا سراغ قصه‌ی این مجموعه اجتماعی تاریخی می‌رویم که به نوعی روایتگر سبک زندگی و روابط اجتماعی و عاطفی مردم ایران و به‌ویژه مردم خطه گیلان در سال ۱۲۹۷ است.

داستان سریال گیله وا در دوران قحطی کشور اتفاق می‌افتد و چون در همان زمان میرزا کوچک خان در جبهه اصلی مقابله با انگلیس‌ها در شمال کشور مشغول مبارزه بود، برای جلوگیری از ایجاد قحطی در شمال کشور، در مقطعی به قصه ورود پیدا می‌کند.

کارگردان سریال گیله وا

«اردلان عاشوری» کارگردان سریال گیله وا، متولد ۵ مرداد ۱۳۵۹است. وی کارگردان، مستندسازی پروژه (فیلمبردار پشت صحنه)، نویسنده و تدوینگر است.

از نمونه آثار او می‌توان به کارگردانی مستند «امیر اسماعیل تقی جواد»، تدوینگر مستند جنگ پنهان و فیلم سینمایی روزگاری ایران اشاره کرد.




کپی لینک کوتاه خبر: https://tarfandbaaz.org/d/45r7pd

پربیننده ترین




اخبار داغ