برنامه های سفر مسعود پزشکیان به عراق | ابعاد پیدا و پنهان سفر رئیس جمهور به بغداد
مسعود پزشکیان نهمین رئیس جمهور تاریخ جمهوری اسلامی ایران است. مسعود پزشکیان در انتخابات روز جمعه ۱۵تیرماه با کسب بیشترین آرا به عنوان نهمین رئیس جمهوری اسلامی ایران انتخاب شد.برنامه های مسعود پزشکیان رئیس جمهور همچنان در هاله ای از ابهام قرار دارد و سعی دارد در کمترین تنش مدیریت کشور را پیش ببرد.
مسعود پزشکیان رئیسجمهور کشورمان قرار است در اولین سفر خارجی خود عازم عراق شود؛ سفری که میتواند یکی از مهمترین سفرهای خارجی به منظور افزایش همکاریهای دوجانبه، در راستای تقویت همکاریهای منطقهای ایران با کشور همسایه تلقی شود. دیدارهای دوجانبه با مقامات عالی عراقی و امضای یادداشتهای همکاری امنیتی از جمله برنامههای این سفر است.
پزشکیان در این سفر همچنین به زیارت عتبات عالیات میرود و حضور در بصره و اربیل از بخشهای احتمالی این سفر خواهد بود. چندی قبل محمد کاظم آل صادق درباره سفر رئیس جمهور به عراق گفته بود این سفر در سایه شرایط و تحولات منطقه و موضوع غزه و با هدف تحکیم روابط دو کشور در زمینههای مختلف سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و امنیتی انجام میشود.
در میان اخبار
- درگیری خونین داخل پارک قیطریه تهران| پسر جوان جلو چشمان نامزدش به قتل رسید
- هواشناسی| ورود سامانه بارشی جدید به کشور از فردا یکشنبه | کاهش کیفیت هوا در 4 کلانشهر
- آغاز ثبت نام اولین خودرو وارداتی ایران خودرو ویژه آذر 1403| تحویل ۳۰ روزه شاین مکس به قیمت کارخانه+شرایط
- برنامه قطع برق تهران امروز شنبه ۳ آذر 1403| جدول زمانبندی قطعی برق در 12 استان کشور
- طرز تهیه املت فرانسوی ویژه صبحانه | تفاوت املت فرانسوی با املت ساده بازاری
وی همچنین تاکید کرد که عراق کشوری مهم در منطقه است و مورد توجه سیاست خارجی آقای پزشکیان است و همان طور که رئیس جمهور ایران اعلام کرد که سیاست خارجی وی بر اساس اهمیت به کشورهای همسایه است، نشان میدهد که عراق یک اولویت در این زمینه بوده و این سفر به امضای یادداشتهای تفاهمی میانجامد که در راستای منافع دو کشور خواهد بود.
محمدمهدی شهریاری عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز در گفت و گوی اخیر خود ابعاد مختلف سفر رئیس جمهور به عراق را بررسی و در این باره اظهار کرد: « همواره تعامل و مراودات با همسایگان ایران از جایگاه مهمی برخوردار بوده و باید به صورت مداوم این روابط ادامه داشته باشد و اولویت سیاست خارجی قطعا ارتقای روابط با کشورهای همسایه جمهوری اسلامی است. نخستین سفر دکتر پزشکیان به عراق به عنوان همسایه استراتژیک جمهوری اسلامی که هر دو از جمعیت شیعه و سابقه تاریخی برخوردار هستند و از آن جا که بعد از مسائل منطقه، عراق به همپیمان ایران تبدیل شده، بسیار حائز اهمیت است.»
وی در بخش دیگری از اظهارات خود با بیان این که سفر رئیس جمهور به عراق علاوه بر امضای تفاهم نامهها منجر به حل برخی از اختلافها خواهد شد، تصریح کرد: «مهمترین موضوع بین دو کشور تعیین حدود مرزی است چرا که بعد از جنگ، بین دو کشور آتش بس وجود دارد اما هنوز موضوع مسائل مرزی بین دو کشور به صورت دقیق حل نشده است. در غرب کشور و اقلیم کردستان، چالشها بین دو کشور همچنان وجود دارد و ضروری است موضوع نقطه مرزی اروندرود بر اساس قرارداد سال ۱۹۷۵ الجزایر حل شود.»
شهریاری همچنین گریزی به پرونده صادرات برق ایران به عراق زد و بیان کرد: «جمهوری اسلامی به عنوان صادرکننده برق به کشور عراق است و باید مطالبات این بخش و برخی از صادرات انجام شده، وصول شود. همچنین برای تولیدکنندگان داخلی که به کشور عراق صادرات دارند، در مسائل اقتصادی و تعرفههای کالا مشکلاتی ایجاد شده که در این سفر مسائل ایجادشده قابل برطرف شدن است. رفع این چالشها، روابط دو کشور را بیش از گذشته تقویت خواهد کرد و رویکرد دولت چهاردهم نیز ارتقای روابط با همسایگان در جهت رشد اقتصادی است.»