بیوگرافی کتایون امیرابراهیمی | کتایون امیرابراهیمی

بیوگرافی کتایون امیرابراهیمی؛ همسر، فرزندان، بیماری و فیلم ها

بیوگرافی کتایون امیرابراهیمی بازیگر سینما تلویزیون به همراه کارنامه هنری و عکس های شخصی و حرفه ایی این بازیگر در نقش های متفاوت اش را مشاهده میکنید.
1403/09/21 14:50
کد خبر: 33334
بیوگرافی کتایون امیرابراهیمی؛ همسر، فرزندان، بیماری و فیلم ها

کتایون امیرابراهیمی یک بازیگر ایرانی است که در عرصه تلویزیون و تئاتر فعالیت دارد و به خاطر بازی‌های ماندگارش شناخته می‌شود.

بیوگرافی کتایون امیرابراهیمی

نام:کتایون

 

نام خانوادگی:امیرابراهیمی

تاریخ تولد:1318/9/6

محل تولد:سنندج

پیشه:بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون

همسر:بهرام سلطانی

فرزندان:2 دختر

 

زندگی شخصی و خانواده کتایون امیرابراهیمی

کتایون امیرابراهیمی در سال 1318 در شهر سنندج متولد شد. او از کودکی عاشق بازیگری بود و رویای حضور در پرده‌ی نقره‌ای را در سر می‌پروراند که البته در ابتدا پدرش مخالف حضور او در این عرصه بود اما با گذشت زمان، او توانست اعتماد خانواده و علی‌الخصوص پدر خود را جلب کند.

امیرابراهیمی فرزند ارشد خانواده‌ی هشت نفره‌ی خود است؛ او دو خواهر و سه برادر کوچک‌تر نیز دارد. کتایون امیرابراهیمی دوران کودکی‌اش را در شهر رشت گذراند و در نوجوانی به تهران نقل مکان کرد و دوران دبیرستانش را در مدرسه‌ای واقع در خیابان شاه‌آباد گذراند که مادرش نیز در همان مدرسه تدریس می‌کرد.

ماجرای ازدواج پدر و مادر کتایون امیرابراهیمی

پدر کتایون امیرابراهیمی کارمند وزارت امور خارجه و از نوادگان امیرالامرای کرمانی بود. او در سفری که به باکو داشت، با مادر کتایون آشنا شد و ازدواج کرد. مادر کتایون متولد باکو بوده و تحصیلاتش را در کشور شوروی به پایان رسانده بود. بعد از ازدواج نیز او همراه با پدر کتایون به ایران نقل مکان کرد و به واسطه‌ی تحصیلات خود در شوروی توانست در مدرسه به شغل معلمی بپردازد.

ازدواج و همسر کتایون امیرابراهیمی

کتایون امیرابراهیمی خیلی زود و در 17 سالگی تصمیم به ازدواج گرفت و به عقد یکی از اقوام نزدیکشان درآمد. همسر او که یکی از نوادگان معتمدالدوله، فرزند ناصرالدین شاه قاجار بود، تحصیلاتش را در کشور سوئیس به پایان رسانده بود و صاحب یک کارخانه‌ی نان ماشینی در ایران بود.

ماجرای دلخوری کتایون امیرابراهیمی از مهران مدیری و رامبد جوان

چندی پیش در پی حواشی ایجاد شده پس از مصاحبه‌ی سحر ذکریا علیه مهران مدیری، کتایون امیرابراهیمی نیز در فضای مجازی سکوت خود را شکست و علیه مهران مدیری نقدها و گلایه‌هایی را بیان کرد. او همچنین نسبت به نوع نوشتن اسمش در تیتراژ  فیلم ورود آقایان ممنوع به کارگردانی رامبد جوان گفت:

من برای اسمم احترام بسیاری قائل هستم، اما این مسئله در تیتراژ فیلم ورود آقایان ممنوع رامبد جوان لحاظ نشده بود؛ از طرف دیگر نقش من در این فیلم خیلی کم بود و من چنین انتظاری نداشتم.

بیماری کتایون امیرابراهیمی

کتایون امیرابراهیمی که یکی از ماندگارترین چهره‌های سینما و تلویزیون در عرصه‌ی بازیگری است، متأسفانه این روزها درگیر بیماری است. او چند سالی است که به بیماری سرطان سینه مبتلا شده است.

علاقه به تئاتر به واسطه فامیل مشترک با شهلا ریاحی و بهمن فرمان‌آرا

در نزدیکی دبیرستان او، سالن تئاتری بود که در آن سال‌ها رونق بسیاری داشت و اغلب بازیگران مطرح آن زمان در این سالن به اجرای تئاتر مشغول بودند. امیرابراهیمی به واسطه‌ی شوهرعمه‌ی خود که از اقوام دور شهلا ریاحی و بهمن فرمان‌آرا بود و در آن سالن کار می‌کرد، بعد از مدرسه به آنجا می‌رفت و به تماشای تئاتر می‌نشست. این تئاترها نقطه‌ی شروع ورود این بازیگر توانمند به دنیای هنر و بازیگری بود.

شروع بازیگری کتایون امیر ابراهیمی

کتایون امیرابراهیمی از اوایل دهه 1340 وارد دنیای بازیگری شد و تا امروز در این عرصه خوش درخشید. امیرابراهیمی علاوه بر سینما، در تئاتر و تلویزیون نیز فعالیت داشته و با بازی‌های متفاوت و استاندارد خود، در میان فیلم‌دوستان از محبوبیت بالایی برخوردار است.

اولین فیلم سینمایی کتایون امیرابراهیمی

او پس از آشنایی با تئاتر و بازیگری، در سال 1342 وارد سینما شد و در نخستین تجربه‌ی سینمایی‌اش در فیلم تار عنکبوت به کارگردانی مهدی میرصمدزاده ایفای نقش کرد.

دیگر فیلم‌های امیرابراهیمی پیش از انقلاب

عمده فعالیت بازیگری کتایون امیرابراهیمی، به سال‌های پیش از انقلاب اسلامی بازمی‌گردد. او در بین سال‌های 1342 تا 1353 یکی از بازیگران سینما بود. امیرابراهیمی با حضور در مقابل دوربین کارگردان‌های بزرگ سینما، توانایی خود در بازیگری را اثبات کرد.

کتایون امیرابراهیمی در مقابل دوربین داریوش مهرجویی

کتایون امیرابراهیمی در سال 1346 در نخستین فیلم سینمایی داریوش مهرجویی مقابل دوربین رفت. او در این تجربه‌ی به یاد ماندنی با رضا فاضلی، حمیده خیرآبادی، نانسی کووک بازیگر هالیوودی سینما و چندی دیگر از بازیگران مطرح سینما هم‌بازی بود.

همکاری کتایون امیرابراهیمی و علی حاتمی

یکی از ماندگارترین نقش‌آفرینی‌های کتایون امیرابراهیمی، بازی در فیلم سینمایی حسن کچل به کارگردانی زنده‌یاد علی حاتمی در سال 1349 است. او در فیلم حسن کچل که به نوعی اولین فیلم موزیکال سینمای ایران محسوب می‌شود، با پرویز صیاد همبازی بود. امیرابراهیمی درباره‌ی حضور در این فیلم زمانی که آقای علی حاتمی پیشنهاد بازی در این فیلم را به او داد، خیلی سریع آن را قبول کرد. حسن کچل در آن سال یکی از پرفروش‌ترین فیلم‌های گیشه بود و کتایون امیرابراهیمی نیز رقم قابل ملاحظه‌ای بابت بازی در این اثر دریافت کرد.

قصه قهر کتایون امیرابراهیمی با ناصر ملک مطیعی

امیرابراهیمی در خصوص همکاری با ناصر ملک‌مطیعی در فیلم یک پارچه آقا در مصاحبه‌ای بیان کرده:

«اولین روزی که سر صحنه‌ی فیلم رفتم، ناصر به دلیل اینکه من مشغول صحبت کردن با تلفن بودم در حضور برخی عوامل با تندی با من سخن گفت و من هم از سر صحنه فیلمبرداری قهر کردم و به شهر اصفهان رفتم. ناصر ملک‌مطیعی و عوامل فیلم هرچقدر گشتند، نتوانستند مرا پیدا کنند. خلاصه پس از مدتی به صحنه‌ی فیلمبرداری برگشتم؛ اما پس از آن ناصر همیشه با خوشرویی با من برخورد می‌کرد.»

شباهت کتایون امیرابراهیمی با الیزابت تیلور

امیرابراهیمی در مصاحبه‌ای بیان کرد که در آن سال‌ها خیلی‌ها به او می‌گفتند که شبیه الیزابت تیلور، بازیگر آن سال‌های سینمای هالیوود است. او گفت:

«حتی آقای اخوان به من می‌گفت تو از تیلور هم زیباتری و من در جواب می‌گفتم هندوانه‌ی شریف‌آبادی زیر بغل من نگذارید.»

سال های دوری از بازیگری کتایون امیرابراهیمی

آخرین حضور کتایون امیرابراهیمی در سینما، فیلم نبرد عقاب‌ها در سال 1353به کارگردانی ناصر رفعت بود. او پس از بازی در این فیلم، مدتی نزدیک به 27 سال از دنیای تصویر دور بود و به زندگی شخصی خود پرداخت تا اینکه در سال 1380 بار دیگر تصمیم گرفت بازیگری را تجربه کند.

کتایون امیرابراهیمی در سریال بدون شرح

امیرابراهیمی در سال 1380 با بازی در سریال بدون شرح به کارگردانی مهدی مظلومی به قاب تلویزیون بازگشت. این سریال خاطره‌انگیز با بازی زنده‌یاد فتحعلی اویسی در نقش آقای کاووسی، امیر جعفری، مریم سعادت و... از شبکه‌ی 3 سیما پخش می‌شد. بدون شرح یکی از نخستین سریال‌های سیت‌کام تلویزیون بود که در آن سال‌ها به نام شهر قشنگ نیز در میان مردم شهرت داشت.

کتایون امیرابراهیمی در سریال رضا عطاران

امیرابراهیمی در سال 1382 در سریال کوچه‌ی اقاقیا به کارگردانی رضا عطاران در نقش گل‌نساء، همسر فوت شده‌ی منوچهر نوذری در نقش نصرت خان، که به شکل روح ظاهر می‌شد و با او حرف می‌زد، ظاهر شد. او در این سریال در کنار باقر صحرارودی، یوسف تیموری، مجید صالحی، رضا شفیعی جم و... به ایفای نقش پرداخت.

کتایون امیرابراهیمی در من یک مستاجرم

کتایون امیرابراهیمی در سریال من یک مستاجرم به کارگردانی پریسا بخت‌‎آور، به چهره‌ی محبوب خانواده‌ها در تلویزیون تبدیل شد. او در این سریال که سال 1383 به روی آنتن می‌رفت، در نقش زمانه خانم، صاحب ساختمانی که اتفاقات سریال در آنجا رقم می‌خورد، بازی می‌کرد. امیرابراهیمی در این سریال خاطره‌ساز در کنار بازیگرانی چون امیر جعفری، ریما رامین‌فر، نگار فروزنده، سعید آقاخانی و... به ایفای نقش پرداخت.

دیگر سریال های کتایون امیرابراهیمی

کتایون امیرابراهیمی در دهه‌ی 80 با بازی در سریال‌های مختلف، حضور پررنگی در قاب تلویزیون داشت. او در سریال زندگی به شرط خنده به کارگردانی مهدی مظلومی با حمید لولایی، علی صادقی و رضا داودنژاد، در سریال زیر هشت به کارگردانی سیروس مقدم با پانته‌آ بهرام، امیر جعفری و کامران تفتی و در اپیزود خط رو خط در سریال راه شیری به کارگردانی مونا زندی حقیقی با جمشید مشایخی و رضا فیاضی هم‌بازی بود.

کتایون امیرابراهیمی در سینمای پس از انقلاب

امیرابراهیمی از سال 1382 با بازی در فیلم کودتای سیاه به کارگردانی محمدرضا ورزی به سینما بازگشت. او در این سال‌ها در فیلم‌هایی مثل بازنده اثر قاسم جعفری، لیمو ترش اثر سید جواد رضویان، ورود آقایان ممنوع اثر رامبد جوان و... ایفای نقش کرده است.

کتایون امیرابراهیمی و حمیدرضا سنگیان

کتایون امیرابراهیمی در سال‌های اخیر با حمیدرضا سنگیان، جوان کاربلد سینمای ایران همکاری داشته است. تجربه‌ی همکاری کتایون امیرابراهیمی و حمیدرضا سنگیان تاکنون به سه پروژه‌ی همه چیز در معرض فروش در سال 1401، نابازیگر در سال 1402 و کتایون به روایت کتایون در سال 1403 ختم می‌شود.

فیلم‌شناسی کتایون امیرابراهیمی

تلویزیون

  • بدون شرح (1381) به کارگردانی مهدی مظلومی
  • کوچه اقاقیا (1382) به کارگردانی رضا عطاران
  • من یک مستأجرم (1383) به کارگردانی پریسا بخت‌آور
  • گلریزان (1385) به کارگردانی مسعود رشیدی
  • زندگی به شرط خنده (1385) به کارگردانی مهدی مظلومی
  • زیر هشت (1389) به کارگردانی سیروس مقدم
  • راه شیری (1393) به کارگردانی مونا زندی حقیقی

سینما

  • کودتای سیاه (1382) به کارگردانی محمدرضا ورزی
  • بازنده (1383) به کارگردانی قاسم جعفری
  • میش (1388) به کارگردانی مجید صالحی
  • لیمو ترش (1389) به کارگردانی سید جواد رضویان
  • اشک انار (1389) به کارگردانی فیاض موسوی
  • ارتباط خانوادگی (1389) به کارگردانی نادر مقدس
  • ورود آقایان ممنوع (1389) به کارگردانی رامبد جوان
  • همه چیز در معرض فروش (1401) به کارگردانی حمیدرضا سنگیان
  • نابازیگر (1402) به کارگردانی حمیدرضا سنگیان
  • کتایون به روایت کتایون (1403) به کارگردانی حمیدرضا سنگیان




کپی لینک کوتاه خبر: https://tarfandbaaz.org/d/4jejbo

پربیننده ترین




اخبار داغ