طرز تهیه ترشی | طرز تهیه ترشی خوشمزه| طرز تهیه ترشی خانگی
طرز تهیه ترشی کرفس | با ساقه کرفس، سرکه سفید و نمک این ترشی خوشمزه رو درست کن
طرز تهیه ترشی به عنوان یکی از چاشنی های بسیار خوشمزه برای غذا، کار چندان سختی نیست اما ترشی هایی که برخی افراد درست می کنند خوشمزه تر است. افراد زیادی هستند که خودشان ترشی می گذارند و علاقه ای که به این کار دارند باعث شده طرز تهیه ترشی های مختلف را یاد بگیرند. طرز تهیه ترشی های مختلف را می توانید در ترفندباز یاد بگیرید.
ترشی کرفس یکی از انواع ترشی خوشمزه و پرطرفدار است که میتوان آن را هم با ساقه کرفس و هم برگ آن تهیه کرد. این ترشی به مواد اولیه کمی نیاز دارد و به راحتی میتوانید آن را در خانه تهیه کنید. در این مقاله به آموزش طرز تهیه ترشی کرفس به چند روش میپردازیم و نکات مهم برای خوشمزهتر شدن این ترشی لذیذ را به شما میگوییم.
مواد لازم برای تهیه ترشی کرفس با ساقه
مواد اولیه | مقدار مورد نیاز |
ساقه کرفس خرد شده | ۲ لیوان فرانسوی دستهدار |
سرکه سفید | نصف لیوان فرانسوی دستهدار |
نمک | ۱ قاشق چایخوری |
گلپر | ۱ قاشق چایخوری |
سیاه دانه | ۱ قاشق چایخوری |
مدت زمان آمادهسازی مواد اولیه: ۲۰ دقیقه
مدت زمان لازم برای جا افتادن ترشی کرفس: ۱ هفته
مراحل طرز تهیه ترشی کرفس ساده
ترشی کرفس یک ترشی مناسب برای روزهای سرد پاییز و زمستان است. این ترشی علاوه بر طعم بینظیری که دارد برای هضم غذا و نفخ شکم بسیار مفید است و به دلیل خواص کرفس یک چاشنی پرخاصیت برای مقابله با سرماخوردگی نیز به شمار میرود.
مرحله اول: کرفس را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه ترشی ساقه کرفس، کرفسها را به مدت چند دقیقه در آب و نمک قرار دهید تا ضدعفونی شوند. سپس آنها را کاملا با آب بشویید و در آبکش قرار دهید تا آب اضافه از آن خارج شود. برگهای کرفس را از ساقه آن جدا کنید. میتوانید برگهای کرفس را برای تهیه ترشی برگ کرفس نگه دارید.
ساقه کرفس را با یک چاقو به اندازه دلخواه خود خرد کنید. ساقههای خرد شده کرفس را روی یک پارچه نخی پهن کنید تا کاملا خشک شوند و هیچ رطوبتی نداشته باشند. در این فاصله به سراغ مراحل بعدی بروید.
مرحله دوم: مخلوط سرکه و آب را آماده کنید
یک قابلمه با سایز مناسب انتخاب کنید و در آن دو لیوان دستهدار فرانسوی سرکه به همراه نصف لیوان دستهدار فرانسوی آب اضافه کنید و هم بزنید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید تا محتویات درون قابلمه به جوش بیاید.
مرحله سوم: نمک، گلپر و سیاه دانه را اضافه کنید
بعد از آنکه ترکیب سرکه و آب به جوش آمد، مقدار لازم از نمک، گلپر و سیاه دانه را نیز به قابلمه اضافه کنید. ادویهها را با ترکیب آب و سرکه هم بزنید تا نمک در آن حل شود. سپس حرارت را خاموش کنید. قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید مایه ترشی در دمای محیط از داغی بیفتد و خنک شود
در میان اخبار
مرحله چهارم: ساقه کرفس را در شیشه بریزید
بعد از آنکه مایه ترشی خنک شد، به سراغ ساقههای کرفس خرد شده بروید. یک ظرف شیشهای مناسب انتخاب کنید و ساقههای کرفس را در آن بریزید. مراقب باشید تمام شیشه را با کرفس پر نکنید تا فضای کافی برای اضافه کردن مایه ترشی هم داشته باشد.
محلول آب و سرکه و ادویهها را نیز به ظرف ترشی اضافه کنید به نحوی که ساقههای کرفس در آن غوطهور باشند. درب شیشه را ببندید و آن را به مدت یک هفته در جای خشک و خنک در دمای محیط قرار دهید. در این مدت اصلا درب ترشی را باز نکنید.
مرحله پنجم: ترشی کرفس را سرو کنید
بعد از یک هفته میتوانید از ترشی کرفس استفاده کنید. ترشی را بعد از اولین بار استفاده و باز کردن درب شیشه آن حتما در یخچال نگهداری کنید.
روش تهیه ترشی کرفس با برگ
تهیه ترشی کرفس با ساقه متداولتر است اما شما میتوانید بنا به سلیقه یا ذائقه خود از برگ کرفس نیز برای تهیه این ترشی محبوب خانگی استفاده کنید. برای تهیه ترشی برگ کرفس، کافی است برگهایی که جدا کردید را برای تهیه این ترشی به کار ببرید.
مطابق با دستور تهیه ترشی کرفس با ساقه پیش بروید و فقط به جای ساقه کرفس از برگ آن استفاده کنید. برگها حتما باید کاملا خشک و به اندازه دلخواه خرد شده باشند. به این ترتیب ترشی کرفس با برگ آن را نیز به راحتی درخانه میتوانید تهیه کنید.
انواع مختلف ترشی کرفس
دستور تهیهای که نوشته شد دستور ترشی کرفس به تنهایی یا ترشی کرفس خالی بود اما شما میتوانید کرفس را در ترکیب با دیگر سبزیجات و صیفیجات به کار ببرید و انواع متفاوتی از ترشی کرفس را در خانه تهیه کنید.
با اضافه کردن مقداری هویج به دستور تهیه این ترشی شما یک ترشی کرفس و هویج خواهید داشت. با اضافه کردن گل کلم به این ترشی، ترشی کرفس و گل کلم به دست خواهد آمد. ترشی کرفس و بادمجان را نیز به راحتی میتوانید با مقداری کرفس و بادمجان تهیه کنید. با ترکیب تمام این مواد یک ترشی کرفس مخلوط به دست خواهد آمد.
دستور تهیه انواع مختلف ترشی کرفس شبیه به هم است. برای تهیه انواع مختلف ترشی کرفس مطابق با دستور تهیهای که در بالا ذکر شد عمل کنید و پیش بروید.
نکات مهم در طرز تهیه ترشی کرفس با ساقه و برگ
- از چند حبه سیر یا چند عدد موسیر در تهیه این ترشی میتوانید استفاده کنید.
- استفاده از نصف قاشق چایخوری شکر باعث میشود تا طعم تیزی ترشی گرفته شود. اضافه کردن شکر کاملا سلیقهای است.
- اگر تمایل دارید ترشی کرفس تند باشد، مقداری فلفل سبز تند یا دانه فلفل سیاه به آن اضافه کنید.
- به جای سرکه سفید، از سرکه قرمز، سرکه سیب (طرز تهیه سرکه سیب) یا سرکه بالزامیک (طرز تهیه سرکه بالزامیک) نیز میتوانید استفاده کنید.
- اگر ترشی شما خیلی ترش شد مقداری آب جوشیده به آن اضافه کنید.
- اسیدهای موجب در سیاه دانه موجب رفع زخم معده میشود.
- گلپر به دلیل خاصیت ضد باکتریایی و ضد قارچی که دارد به ماندگاری بیشتر ترشی کمک و از کپک زدن ترشی جلوگیری میکند. سایر روشهای جلوگیری از کپک زدن ترشی را بلد هستید؟
- این ترشی میتواند به کاهش فشار خون و کلسترول کمک کند.
- حتما اجازه دهید که کرفس کاملا خشک شود و بعد اقدام به درست کردن ترشی کنید. در غیر این صورت نم و رطوبت داشتن کرفس موجب کپک زدن ترشی میشود.
- حتما از ظروف شیشهای برای نگهداری ترشی استفاده کنید. ظروف پلاستیکی با اسید ترشی واکنش نشان میدهند و برای سلامت بدن انسان مضر هستند.
- ظرفی که برای نگهداری ترشی استفاده میکنید باید حتما تمیز و خشک باشد.
- هرگز قاشق چرب و کثیف را وارد ظرف ترشی نکنید. این کار باعث میشود که ترشی خیلی زود کپک بزند.
- ترشی کرفس را تا یک ماه میتوانید در یخچال نگهداری و آن را مصرف کنید.
- درب شیشه را کاملا سفت ببندید تا هیچ هوایی به درون آن نفوذ نکند.
- از کرفس تازه در تهیه ترشی استفاده کنید. استفاده از کرفس تازه در کیفیت نهایی ترشی تاثیر زیادی دارد.
- با اضافه کردن مقداری زردچوبه، ترشی کرفس خوشرنگتر میشود و به رنگ زرد در میآید.
فوت و فنهای خوشمزه شدن ترشی کرفس فوری
با چه روشی میتوان ترشی کرفس را زودتر سرو کرد؟
ترشی کرفس از آن دست ترشیهایی است که زود به دست میآید و جا میافتد با این حال اگر میخواهید این ترشی را زودتر از یک هفته استفاده کنید کافی است کرفس را با محلول آب و سرکه روی حرارت قرار دهید تا کمی نرم شود.
برای طعم دار شدن ترشی کرفس چه کار کنیم؟
برای آنکه ترشی شما طعم بهتری پیدا کند میتوانید از انواع ادویه مخصوص ترشی مانند تخم گشنیز یا سبزی تازه و سبزیجات خشک معطر به دلخواه در تهیه آن استفاده کنید.
بهتر است از سرکه سفید در تهیه ترشی کرفس استفاده شود یا سرکه قرمز؟
استفاده از هرکدام از این سرکهها سلیقهای است اما در نظر داشته باشید سرکه قرمز رنگ ترشی کرفس را تغییر میدهد. ضمن آنکه سرکه سفید نسبت به سرکه قرمز تیزی بیشتری به ترشی میدهد که میتوانید این تیزی را با مقداری شکر متعادل کنید.