کفیر|خواص کفیر| طرز تهیه کفیر

راز سلامتی و طول عمر در یک نوشیدنی تخمیری| هر آنچه باید درباره کفیر بدانید!

آیا به دنبال یک سوپرفود طبیعی برای ارتقای سلامتی خود هستید؟ کفیر، این نوشیدنی تخمیری با قدمت تاریخی، سرشار از پروبیوتیک‌ها و مواد مغذی است که می‌تواند تحولی شگرف در سلامت شما ایجاد کند.
1404/01/20 19:30
کد خبر: 101526
راز سلامتی و طول عمر در یک نوشیدنی تخمیری| هر آنچه باید درباره کفیر بدانید!

کفیر، یک نوشیدنی غلیظ و شبیه به ماست است که از تخمیر شیر با استفاده از دانه‌های کفیر به دست می‌آید. این نوشیدنی که ریشه در کوه‌های قفقاز روسیه دارد، سرشار از ویتامین‌های گروه B (به ویژه B12 و B1)، نیاسین، پیریدوکسین، اسید فولیک، کلسیم، فیبر و پروتئین است.

در این مطلب، شما را با خواص شگفت‌انگیز کفیر و تاثیرات آن بر سلامتی آشنا خواهیم کرد:

خواص بی‌نظیر کفیر برای سلامتی انسان:

کفیر به دلیل داشتن ترکیبات منحصر به فرد، خواص بسیار زیادی برای سلامتی دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

بهبود سلامت روده:

ماست و نوشیدنی کفیر می‌توانند به تعادل عملکرد دستگاه گوارش کمک کرده و با بیماری‌های گوارشی مانند سندرم روده تحریک پذیر (IBS)، بیماری کرون و زخم معده مبارزه کنند. نوشیدن کفیر پس از مصرف آنتی‌بیوتیک و گذراندن دوران بیماری، می‌تواند باکتری‌های مفید از دست رفته را بازسازی کند. باکتری‌های پروبیوتیک موجود در کفیر، عوارض جانبی برخی داروها مانند اسهال را کاهش می‌دهند.

کمک به سم زدایی بدن:

موتاژن‌ها (جهش‌زاها) عوامل مختلفی هستند که در همه جا یافت می‌شوند و می‌توانند DNA را تغییر دهند. به عنوان مثال، آفلاتوکسین نوعی ماده غذایی سمی است که توسط کپک‌ها ایجاد شده و در بسیاری از مواد غذایی مانند بادام زمینی، روغن‌های گیاهی خام یا ناخالص و غلات یافت می‌شود. فرآورده‌های کفیر به دلیل داشتن باکتری اسید لاکتیک، می‌توانند به راحتی آفلاتوکسین و قارچ‌ها را از بین برده و از نظر ژنتیکی، سلامت فرد را حفظ کنند.

حمایت از سلامت کبد:

کفیر غنی از ویتامین‌های گروه B مانند B12 و B1 و همچنین ویتامین K است که نقش مهمی در عملکرد صحیح کبد دارند.

کمک به کاهش وزن:

بین مصرف کفیر و اضافه وزن ارتباط مستقیمی وجود دارد. این ارتباط از طریق نوع باکتری موجود در روده ایجاد می‌شود. این باکتری‌ها می‌توانند ترکیباتی از خود آزاد کرده و وارد خون کنند. این ترکیبات بر روی بافت چربی مستقر شده و باعث افزایش سوخت و ساز بدن می‌شوند. علاوه بر این، باکتری‌های موجود در روده تاثیر مهمی در ذخیره چربی در بدن دارند. با گذشت زمان و مصرف رژیم غذایی نادرست، باکتری‌های مفید روده کاهش یافته و باکتری‌های بیماری‌زا جایگزین آن‌ها می‌شوند. بنابراین، افراد دچار اضافه وزن باید میزان بیشتری از مواد حاوی پروبیوتیک مانند کفیر را مصرف کنند.

مدیریت دیابت:

کفیر می‌تواند هموگلوبین و سطح گلوکز خون را کاهش دهد و به عنوان یک مکمل مفید در رژیم غذایی افراد مبتلا به دیابت قرار گیرد. کفیر فعالیت لوزالمعده را افزایش می‌دهد که این امر به بهبود کنترل گلوکز کمک می‌کند.

فواید برای کودکان:

کفیر برای کودکان بسیار سودمند است. مصرف کفیر در دوران بارداری توسط مادر بسیار توصیه می‌شود، زیرا کفیر حاوی مقادیر کافی و مناسب از انواع چربی‌های طبیعی، ویتامین‌ها و پروتئین‌های مورد نیاز برای زنان باردار است. کفیر دارای مقادیر مناسبی فسفر، کلسیم و ویتامین D است که این ریزمغذی‌ها به راحتی توسط دستگاه گوارش انسان جذب می‌شوند. رشد کافی استخوان‌ها و دندان‌ها در کودکان در تمامی سنین، از دوران جنینی تا بالاتر، وابسته به این ریزمغذی‌های اصلی است. همچنین، اسید لاکتیک تخمیری کفیر برای جنین بسیار مفید است.

پیشگیری از پوکی استخوان:

کفیر دارای ترکیبات زیست فعال است که به جذب کلسیم کمک کرده و از پوکی استخوان جلوگیری می‌کند. همچنین، در کفیر ویتامین K۲ وجود دارد که در سلامت استخوان‌ها و افزایش جذب کلسیم مؤثر است. کمبود این ویتامین می‌تواند جذب کلسیم و سلامت استخوان‌ها را با مشکل مواجه کند. باکتری‌های پروبیوتیک موجود در کفیر جذب مواد مغذی را افزایش می‌دهند. علاوه بر این خواص، شیر به تنهایی دارای ترکیباتی است که در سلامت استخوان‌ها مؤثرند، از جمله فسفر، کلسیم، منیزیم، ویتامین D و K۲.

مبارزه با سرطان:

کفیر می‌تواند در مبارزه با سرطان به بدن کمک کند و به عنوان یک سلاح قدرتمند در مقابل تکثیر سلول‌های سرطانی عمل کند. ترکیبات موجود در نوشیدنی‌های پروبیوتیک موجب می‌شوند سلول‌های سرطانی در معده، خودشان را نابود کنند. کفیر می‌تواند رشد تومورها و تبدیل سلول‌های غیرسرطانی به سرطانی را در مراحل اولیه متوقف کند. در مطالعه‌ای که بر روی حیوانات صورت گرفت، مشاهده شد که مصرف کفیر می‌تواند سلول‌های سرطانی پستان را تا ۵۶٪ کاهش دهد، در حالی که در مورد ماست این مقدار فقط ۱۴٪ بود.

کاهش علائم آلرژی:

آسم و بسیاری از آلرژی‌ها ناشی از التهاب هستند. باکتری‌های موجود در کفیر می‌توانند به دستگاه ایمنی بدن کمک کنند تا واکنش‌های آلرژیک را سرکوب کند. برخی از دانشمندان معتقدند که واکنش‌های آلرژیک ناشی از کمبود باکتری‌های مفید روده هستند. ۱۷ مطالعه از مجموع ۲۳ مطالعه‌ی مختلفی که در این زمینه بر روی ۲۰۰۰ نفر صورت گرفتند، از تأثیر مثبت کفیر بر علائم آلرژی و بهبود کیفیت زندگی حکایت دارند.

بهبود سلامت پوست:

آسیب‌ دیدن روده می‌تواند سیگنال‌هایی به پوست ارسال کند و توازن طبیعی پوست را بر هم بزند. در نتیجه‌ی این پدیده، علائمی مانند آکنه، پسوریازیس (صدفک)، جوش و اگزما بروز می‌کنند. کفیر علاوه بر تأثیری که بر روده و در نتیجه پوست دارد، خود نیز در درمان سوختگی‌ها و جوش‌ها مفید است. کربوهیدرات موجود در کفیر که کفیران نام دارد، می‌تواند دستگاه ایمنی را تقویت کند و زخم‌های سطح پوست را بهبود بخشد و از بافت پیوندی محافظت کند. برای مشاهده تاثیرات مثبت کفیر بر روی پوست و مو، مصرف مداوم آن ضروری است. برای این منظور کافیست به مدت ۱ ماه، شبی یک لیوان کفیر را پیش از خواب بنوشید.

تهیه ماسک کفیر برای داشتن پوستی شفاف و بدون لک:

برای تهیه ماسک کفیر، ۱ قاشق چایخوری روغن بادام تلخ را با ۲ قاشق غذاخوری کفیر مخلوط کنید و هر شب روی پوست بمالید و بعد از گذشت بیست دقیقه آن را بشویید.

بهبود تحمل لاکتوز:

شاید غیر طبیعی به نظر برسد، اما کفیر می‌تواند به افرادی که نسبت به لاکتوز شیر حساسیت دارند، کمک کند. تخمیر شیر باعث کاهش میزان لاکتوز در کفیر می‌شود.

تقویت سیستم ایمنی بدن:

کفیر دارای ترکیبات مفیدی مانند بیوتین و فولات است که دستگاه ایمنی را تقویت و از سلول‌ها محافظت می‌کنند. این باکتری‌ها به همراه چند باکتری دیگر برای تقویت دستگاه ایمنی و جلوگیری از رشد بسیاری از باکتری‌های مضر مفید هستند.

کفیر حاوی یک ترکیب قدرتمند به نام پلی‌ساکارید غیرمحلول کفیران است که خواص ضدمیکروبی‌ آن در از بین بردن قارچ کاندیدا مؤثر است. هم‌چنین کفیر می‌تواند کلسترول و فشار خون را کاهش دهد.

یکی از باکتری‌های مفید کفیر، لاکتوباسیلوس کفیری نام دارد که در مبارزه با باکتری‌های مضر مانند سالمونلا و اشرشیا مؤثر است.




کپی لینک کوتاه خبر: https://tarfandbaaz.org/d/279kgg

پربیننده ترین



اخبار داغ