تب دنگی از کجا به ایران رسید؟ | تب دانگی شبیه کروناست؟
تب دنگی یکی از تب های خونریزی دهنده است که از طریق ویروس منتقل می شود و ناقل آن نوع خاصی از پشه است. تب دنگی برای اولین بار از اوایل سال گذشته از طریق مرزها به همراه بار یا از طریق مسافران وارد کشور شد. اغلب کشورهای حوزه خلیج فارس از جمله یمن، قطر، امارات، عربستان، عمان به تب دنگی از طریق این پشه آلوده شدند.
دکتر مینو محرز متخصص بیماری عفونی و واگیردار، از گسترش بیماری تب دنگی در کشور گفت و به راههای پیشگیری از آن اشاره کرده است: با توجه به سابقهای که از کرونا در اذهان عمومی باقی مانده، مردم در مورد تب دِنگی نیز نگران هستند، در حالی که این ویروس اصلا واگیردار نیست و از انسان به انسان سرایت نمیکند.
به گزارش چند ثانیه، وی افزود: مردم اصلا نگران نباشند، چون این مثل کووید۱۹ نیست، ولی در هر صورت گزش پشه باعث انتقال میشود. الان هم که تابستان است و پشه هم فراوان. این پشه مخصوصی است که باید فرد آلوده را بگزد، بعد برود و یک فرد دیگر را بگزد تا به او انتقال دهد.
این پشه سالها پیش از طریق پاکستان و به دنبال واردات لاستیکهای نیم دار به کشور وارد شده، ولی چون مورد مبتلا به تب دنگی نداشتیم، انتقالی انجام نشده است.
متاسفانه اخیرا این بیماری بیشتر از طریق کسانی که در کشورهای حوزه خلیج فارس مثل امارات، قطر و عمان کار میکردند و یا مسافر بودند، وارد کشور شده است.
در میان اخبار
- مرگ دلخراش 2 فوتبالیست بر اثر تصادف | این ورزشکار قربانی وضعیت نامناسب جادههای گیلان شدند
- ترفندهای خانه داری| روش های تمیز کردن هواکش دستشویی
- تنبیه بدنی دانش آموز کلاس هفتم در ایلام | عذرخواهی مدیر آموزش و پرورش
- اجرای طرح پیش فروش ۳ خودروی سایپا متوقف شد| زمان جدید طرح پیش فروش سایپا ویژه آذر 1403
- دستور پخت خورشت انار آلو ویژه شب یلدا| این خورشت خوشرنگ با گوشت مرغ درست کن
این پشه عاشق لاستیک و رنگ سیاه است و میتواند در یک مقدار آب که ته هر ظرفی باشد رشد کند، ضمن اینکه این نوع پشه در روز نیز نیش میزند.
مهمترین راه پیشگیری این بیماری، مبارزه با پشه است. بنابراین توصیه میکنیم در خانه به هیچ عنوان ظرف یا گلدانی که یک مقدار آب ته اش میماند را نگه ندارید، چون پشه داخل آن و در آبهای مانده راکد، تخم گذاری کرده و رشد میکند.
شکل این پشه با بقیه پشهها فرقی ندارد و شاید حشرهشناس تغییراتی بین آنها ببیند، ولی از نظر انسانها خیلی فرقی نمیکند.
عوارض این بیماری در مرحله اول شبیه یک سرماخوردگی معمولی یا یک آنفلوآنزا است و خوب میشود و هیچ درمانی هم فعلا در دنیا برایش نیست. یعنی الان درمان قاطع برایش نداریم. واکسن وجود دارد، ولی واکسنش برای کسانی است که یک بار مبتلا شده اند و باید دوباره نگیرند، چون در دفعه دوم که فرد مبتلا میشود، آن نوع شدیدش را میگیرد که میتواند بعضی مواقع مرگبار باشد.
طبق آخرین آماری که پنج روز پیش ارائه شد حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ نفر مبتلا داشتیم که قطعا این عدد الان افزایش پیدا کرده است.