سرطان| تشخیص سرطان| علائم ابتلا به سرطان

عامل اصلی ابتلا به سرطان کبد| درمان سرطان کبد با ژن درمانی

سرطان کبد را کشنده‌ترین نوع سرطان می‌دانند، به گونه‌ای که سالانه بیش از 700 هزار نفر در دنیا جان خود را در اثر این بیماری از دست می‌دهند.
1403/11/01 04:50
کد خبر: 69756
عامل اصلی ابتلا به سرطان کبد| درمان سرطان کبد با ژن درمانی

سرطان یک بیماری ناشناخته است که علائم آن بسیار متفاوت است. امروزه انواع سرطان وجود دارد که هر کدام خود را با یک علائم خاص بروز می دهند. از نفخ گرفته تا گرفتگی صدا؛ هر تغییری در سلامت شما می‌تواند نشانه‌ای از سرطان این بیماری خطرناک باشد.

دانشمندان، آلودگی هوا، غذاهای فرآوری شده و اضافه‌وزن را زمینه‌ساز بیماری‌هایی همچون سرطان می‌دانند. در این میان، سرطان کبد را کشنده‌ترین نوع سرطان می‌دانند، به گونه‌ای که سالانه بیش از 700 هزار نفر در دنیا جان خود را در اثر این بیماری از دست می‌دهند.

شایع‌ترین نوع این بیماری، هپاتوما یا کارسینوم کبدی (HCC) است که روندی روبه رشد دارد و بسیاری از محققان به‌دنبال راهکارهایی برای درمان سریع‌تر آن هستند؛ راهکاری که به‌نظر می‌رسد محققان مرکز جامع سرطان دیویس از دانشگاه کالیفرنیا (UC Davis) در یافتن آن پیشرو هستند.

محققان این مرکز در تازه‌ترین تحقیقات خود دریافته‌اند مهار پروتئین گالکتین1 (Gal1) با استفاده از «ژن‌درمانی»، می‌تواند موجب بهبود سرطان کبد در موش‌ها شود.

طبق این یافته‌ها در بدن افراد مبتلا به هپاتوما، سطح پروتئین گالکتین1 بسیار بالا می‌رود و با خاموش کردن این پروتئین‌ها با کمک «ژن‌تراپی»، می‌توان تعداد لنفوسیت‌های T (نوعی گلبول سفید) را در داخل تومورها افزایش داد و پاسخ ایمنی ضدسرطانی را نیز بهبود بخشید.

«یوجی یوان وان»، استاد برجسته دپارتمان آسیب‌شناسی و پزشکی آزمایشگاهی دانشگاه دیویس دراین‌باره گفت: Gal1 که در بافت طبیعی بسیار کم است و به موازات کبد چرب و التهاب و سرطان افزایش می‌یابد، یک نشانگر زیستی برای سرطان کبد به‌شمار می‌رود.

یکی دیگر از روش‌های ژن‌درمانی سرطان کبد، microRNA-22 (miR-22) است. MicroRNA‌ها مولکول‌های کوچک حاوی ریبونوکلئیک اسید (RNA)، نوعی ماده ژنتیکی هستند که به‌طور گسترده در گیاهان و حیوانات یافت می‌شوند و مانند برخی مولکول‌های RNA دیگر، پروتئین نمی‌سازند.

محققان دریافتند این مدل ژن‌درمانی که بدن را وادار به ایجاد miR-22 می‌کند، موش‌های مبتلا به سرطان کبد را با موفقیت درمان کرد.

وان افزود: این تحقیق، ژن‌درمانی miR-22 را به‌عنوان یک رویکرد امیدوارکننده و نوآورانه برای درمان سرطان کبد معرفی می‌کند. یافته‌های این مطالعه نشان می‌دهد که درمان با miR-22 نتایج بهتری برای تقویت ایمنی ضد تومور، بهبود متابولیسم و ​​کاهش التهاب به‌دنبال داشته باشد.




کپی لینک کوتاه خبر: https://tarfandbaaz.org/d/3e7kgv

پربیننده ترین




اخبار داغ