جدیدترین آمار ابتلا به تب دنگی در کشور | شیوع بیماری تب دنگی در 9 استان
تب دنگی یکی از تب های خونریزی دهنده است که از طریق ویروس منتقل می شود و ناقل آن نوع خاصی از پشه است. تب دنگی برای اولین بار از اوایل سال گذشته از طریق مرزها به همراه بار یا از طریق مسافران وارد کشور شد. اغلب کشورهای حوزه خلیج فارس از جمله یمن، قطر،امارات،عربستان،عمان به تب دنگی از طریق این پشه آلوده شدند.
در ماههای گذشته شاهد شیوع بیماری تب دنگی در برخی استانهای کشور بودهایم.
تسنیم: براساس گزارش وزارت بهداشت از وضعیت شیوع بیماری تب دنگی در کشور، از ابتدای سال 1403 تا تاریخ 17 مرداد ماه بالغ بر 155 مورد مثبت تب دنگی تشخیص داده شده است.
مطابق بررسی اپیدمیولوژیکی انجام شده برای بیماران، اکثریت موارد تشخیص داده شده سابقه سفر به کشور امارات متحده عربی داشته و در این کشور به بیماری مبتلا شدهاند. 131 مورد سابقه سفر به کشور امارات، هفت مورد سابقه سفر به پاکستان، یک مورد سابقه سفر به عمان و یک مورد سابقه سفر به کشور بنین (غرب آفریقا) داشتهاند. 15 بیمار بدون سابقه سفر به خارج از کشور هستند که 11 مورد در شهرستان بندرلنگه استان هرمزگان و 4 مورد در شهرستان چابهار استان سیستان و بلوچستان تشخیص داده شدهاند و انتقال محلی محسوب میشوند.
در میان اخبار
- تبریز در شوک: مسمومیت 6 نفر با گاز کشنده! | هشدار به شهروندان تبریز؛ مسمومیت با گاز منوکسید کربن در حال افزایش!
- گوش کن، صدای گذشته میاد! | آقای راننده یالا بزن تو دنده، ما را ببر به سی سال پیش!
- وایرالترین دوربین مخفی اینستا که همه رو متعجب کرد! | سکتهدادن به مردم با دوربین مخفی جدید اینستا!
- به دور از گریم: سلبریتیهای اروپایی بدون میکاپ! | سلبریتیهای اروپایی در دنیای بدون میکاپ: زیبایی طبیعی درخشان!
- اعتراف بهنوش بختیاری: من و بهاره در برابر قضاوتها ایستادهایم! | چهل سالگی بهنوش بختیاری و بهاره رهنما؛ جشن رنجها و مقاومتها!
به غیر از یکی از بیماران که دارای ملیت آفریقایی بوده، باقی بیماران دارای ملیت ایرانی هستند.
موارد مثبت وارده از خارج کشور عمدتاً در استان فارس توسط دانشگاههای علوم پزشکی گراش، لارستان، جهرم و شیراز تشخیص داده شدهاند. این افراد دارای سابقه سفر به خارج از ایران بوده و در کشور دیگری به بیماری مبتلا شدهاند.
باقی موارد واردشده از خارج کشور (دارای سابقه سفر به خارج) در دانشگاههای هرمزگان، بوشهر، قزوین، چابهار، زاهدان، شهیدبهشتی، ایران، گیلان، مشهد، قم، ایرانشهر و اصفهان شناسایی شدهاند.
تاکنون یک مورد مرگ گزارش شده است و وضعیت عمومی سایر بیماران پایدار است.
در حال حاضر پشه آئدس در استانهای هرمزگان، سیستان و بلوچستان (چابهار و کنارک)، بوشهر(عسلویه و کنگان) و گیلان گسترش دارد. در هفته سوم تیر ماه سال جاری در شهرستان رامسر استان مازندران و شهرستان بیلهسوار استان اردبیل و در استانهای آذربایجان شرقی، قزوین و خوزستان نیز پشه آئدس گزارش شده است.