تزریق واکسن پنوموکوک برای کودکان زیر 2 سال | واکسن پنوموکوک برای چیست؟
واکسن پنوموکوک می تواند کودکان و بزرگسالان را در مقابل بیماریهای پنوموکوک ایمن کند. بیماری پنوموکوک بیماری است که منشأ باکتریایی دارد و می تواند از طریق تماس نزدیک از فردی به فرد دیگر منتقل شد. در صورت تزریق واکسن پنوموکوک بدن در مقابل 13 گونه باکتری پنوموکوک در امان می ماند.
سیدمحسن زهرایی رئیس اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت با اشاره به واکسیناسیون سراسری پنوموکوک اظهار کرد: بیماریهای بسیار خطرناک ناشی از عفونتهای پنوموکوکی میتواند در گروههای سنی مختلف به ویژه کودکان زیر دو سال مشاهده شود.
وی با بیان اینکه عفونتهای پنوموکوکی یکی از عوامل مرگ و میر کودکان زیر 2 سال به شمار میرود، افزود: خوشبختانه تلاشهای وزارت بهداشت برای بهرهمندی بیشتر کودکان از حق سلامتی به ثمر نشست و مراحل ساخت و عرضه واکسن پنوموکوک کامل شد و نهایتا در 23 اردیبهشت ماه سال جاری، 7 استانِ خراسانهای رضوی و جنوبی، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر، خوزستان و ایلام، تحت پوشش واکسیناسیون پنوموکوک قرار گرفتند.
در میان اخبار
- تغییرات شگفتانگیز چهره «سیما تیرانداز» و «خاطره اسدی» در 51 و 36 سالگی + عکس
- چطور ظروف چوبی خود را ضد آب کنیم؟ | نکات طلایی برای نگهداری بهتر ظروف چوبی
- فصل چهارم زخم کاری: چه سرنوشتی در انتظار شخصیتهاست؟ | فصل چهارم زخم کاری: پایان کار یا آغاز یک تراژدی دیگر؟
- زمان دقیق پخش سریال پوآرو از تلویزیون: بازگشت کارآگاه مشهور
- پدرو پاسکال در دنیای سینما و تلویزیون: بهترین نقشها و کاراکترها
رئیس اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت عنوان کرد: از شنبه 13 مردادماه 1403 در سراسر کشور واکسن پنوموکوک برای کودکان 2 ماهه در دسترس است؛ طبق برنامه کشوری واکسیناسیون، واکسن پنوموکوک در سه نوبت 2 ماهگی، 4 ماهگی و 12 ماهگی به نوزادان تزریق میشود.
هرایی خاطرنشان کرد: پیشبینی میشود که با واکسیناسیون پنوموکوک سالانه از مرگ و میر هزار تا هزار و 200 نوزاد و همچنین بستری شدن بیش از 55 هزار نوزاد در بیمارستان، جلوگیری شود.
وی، واکسیناسیون پنوموکوک را در کاهش چشمگیر مصرف آنتیبیوتیک موثر دانست و افزود: این واکسیناسیون مقاومت آنتیبیوتیکی که در بیماریهای پنوموکوکی رو به افزایش است را کنترل و به کاهش بار اقتصادی نظام سلامت، کمک میکند.
به گزارش تسنیم، «پنوموکوک» نوعی باکتری است که میتواند باعث بروز بیماریهای پنومونی (ذاتالریه)، عفونت خونی، سینوزیت (التهاب بافت پوششی حفرههای بینی) و عفونت گوش میانی شود.