سکته مغزی| علائم سکته مغزی| نجات سکته مغزی

چگونه از وقوع سکته مغزی پیشگیری کنیم؟ | ضرورت غربالگری برای کاهش خطر سکته

سکته مغزی بسیار رایج است، اما شاید ندانید روشی برای جلوگیری از انواع مختلف سکته نیز وجود دارد.
1403/08/08 06:10
کد خبر: 15731
چگونه از وقوع سکته مغزی پیشگیری کنیم؟ | ضرورت غربالگری برای کاهش خطر سکته

سکته مغزی یک وضعیت پزشکی جدی است که زمانی رخ می‌دهد که جریان خون به بخشی از مغز قطع یا به شدت کاهش می‌یابد. سکته مغزی باعث می‌شود که سلول‌های مغزی به دلیل کمبود اکسیژن و مواد مغذی دچار آسیب شوند و در صورت عدم درمان سریع، ممکن است سلول‌ها بمیرند. سکته مغزی به دو نوع اصلی تقسیم می‌شود: سکته مغزی ایسکمیک (Ischemic Stroke) و سکته مغزی هموراژیک (Hemorrhagic Stroke).

بیش از ۶۰۰ هزار آمریکایی در سال سکته مغزی خود را تجربه می‌کنند، اما تا ۸۰ درصد از این حوادث ممکن است قابل پیشگیری باشند.

به گزارش نیویورک پست، انجمن سکته مغزی آمریکا روز دوشنبه توصیه‌هایی به روز شده درباره راه‌های پیشگیری از سکته مغزی به اشتراک گذاشت. در این اعلامیه جدید از کارکنان مراقبت‌های بهداشتی درخواست شد تا بیماران را بر طبق عوامل خطر سکته مغزی مانند فشار خون بالا، کلسترول بالا، قند خون بالا و چاقی غربالگری کنند.

دکتر باشنل، رئیس گروه مؤلف این دستورالعمل گفت: «موثرترین راه برای کاهش وقوع سکته مغزی و مرگ ناشی از سکته، جلوگیری از اولین سکته مغزی است که به آن پیشگیری اولیه می‌گویند.» وی ادامه داد: «برخی از افراد در معرض خطر بالای سکته مغزی هستند، چه به دلیل ژنتیک، سبک زندگی، عوامل بیولوژیکی ویا حتی عوامل اجتماعی تعیین کننده سلامت. در برخی موارد، افراد غربالگری مناسب برای شناسایی میزان خطر سکته را دریافت نمی‌کنند.»

سکته مغزی زمانی اتفاق می‌افتد که جریان خون به مغز مسدود شود یا رگ خونی ترکیده و خون به مغز نشت کند. بر اساس داده‌های اولیه، سکته مغزی چهارمین عامل مرگ و میر در ایالات متحده در سال گذشته بود و ۱۶۲۶۰۰ مورد مرگ و میر را به خود اختصاص داد. توصیه‌های به روز شده درباره پیشگیری از سکته، که جایگزین دستورالعمل‌های سال ۲۰۱۴ می‌شود، بزرگسالان را تشویق می‌کند بدون توجه به خطر سکته از رژیم غذایی مدیترانه‌ای پیروی کنند. این رژیم غذایی بر مصرف میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل و چربی‌های سالم بجای گوشت قرمز و شکر تأکید دارد. بخشی از انجمن قلب آمریکا نیز کاهش خطر سکته مغزی را با ورزش منظم، خواب کافی، حفظ وزن سالم، کنترل کلسترول، مدیریت فشار خون و قند خون وترک سیگار مرتبط می‌داند.

متخصصان مراقبت‌های بهداشتی باید بیماران را از نظر بی‌تحرکی غربال کنند. بزرگسالان باید حداقل ۱۵۰ دقیقه در هفته فعالیت هوازی با شدت متوسط یا ۷۵ دقیقه ورزش شدید در هفته یا ترکیبی از هر دو در طول هفته داشته باشند. بزرگسالان همچنین باید غربالگری انجام دهند و در مورد اهمیت عوامل غیرپزشکی مانند آموزش، ثبات مالی و دسترسی به مراقبت و غذای سالم و همچنین پیاده روی آموزش داده شوند.

زنان ممکن است بیشتر از مردان نیاز به غربالگری برای خطر سکته داشته باشند. عوامل خطر آنها شامل مصرف قرص‌های ضد بارداری و عوارض بارداری مانند فشار خون بالا و زایمان زودرس است. طبق آمار انجمن قلب آمریکا سالانه حدود ۵۵۰۰۰ زن بیشتر از مردان در ایالات متحده دچار سکته مغزی می‌شوند. برای درمان‌های پیشگیرانه، انجمن قلب آمریکا سال گذشته برنامه به روز شده‌ای به نام پریونت را معرفی کرد که می‌تواند خطر سکته مغزی و بیماری قلبی را در افراد بالای ۳۰ سال تخمین بزند. باشنل گفت: «درک اینکه چه افرادی در معرض خطر سکته اول هستند و ارائه حمایت برای حفظ سلامت قلب و مغز می‌تواند به جلوگیری از اولین سکته کمک کند.»




کپی لینک کوتاه خبر: https://tarfandbaaz.org/d/4dxjwd
منبع خبر: فرارو

پربیننده ترین




اخبار داغ