واکسن آسترازنکا در چه کسانی لخته خون ایجاد می کند؟ | خطر واکسن آسترازنکا را جدی بگیرید
واکسن آسترازنکا که به نام "واکسن آسترازنکا-آکسفورد" نیز شناخته میشود، یکی از واکسنهای ضد کووید-۱۹ است. واکسن آستزازنکا بهطور عمده بر پایهی ویروسهای غیرفعال شده (ویروس آدنوویروس) ساخته شده است که به عنوان حامل برای انتقال ژن پروتئین اسپایک ویروس SARS-CoV-2 عمل میکند. واکسن آستزازنکا برای افزایش ایمنی بدن در برابر بیماری کووید-۱۹ طراحی شده است و در بسیاری از کشورها بهویژه در کشورهای در حال توسعه به کار میرود.
واکسن آکسفورد-آسترازنکا (Vaxzevria) پس از آزمایش کامل روی دهها هزار نفر بالاخره توانست در سال ۲۰۲۰ تاییدیه اضطراری سازمان بهداشت جهانی (WHO) را برای تزریق عمومی دریافت کند. تقریبا تا ۲۰ اکتبر سال ۲۰۲۱ بیش از ۲۴.۹ نفر در بریتانیا حداقل یک دوز از آن را دریافت کردند.
در میان اخبار
- جزئیات تعطیلی مدارس در روز شنبه | مدارس کدام شهرها شنبه 26 آبان 1403 تعطیل شد؟
- فال قهوه امروز شنبه 26 آبان 1403 | پیشگویی آینده نزدیک با فال قهوه
- قیمت سکه امامی 6 میلیون ریزش کرد | قیمت سکه امروز چند؟
- ایران آماده عملیات وعده صادق 3 شد | حمله ایران به اسرائیل کی اتفاق می افتد؟
- محدودیت های ترافیکی در جادههای شمال امروز ۲۵ آبان ۱۴۰۳| محور هراز از ساعت ۱۵ یک طرفه میشود
تا آن زمان عارضه جانبی یا واکنش جدی بارزی مشاهده نشد. اغلب ناظران ذکر کردند که این واکسن کرونا بیخطر است و مزایای آن بیشتر از خطرات آن است. با این وجود، سازمان بهداشت جهانی و آژانس دارویی اروپا (EMA) به ارزیابی خود در زمینه عوارض واکسن آسترازنکا ادامه دادند.
مطالعات مختلف نشان دادند که تزریق این واکسن در افراد زیر ۴۰ سال بهخصوص خانمهای جوان ممکن است با خطر جدی بروز لخته خون، کاهش تعداد پلاکتها یا ترومبوسیتوپتی و ترومبوز ورید سینوس مغز همراه باشد.