شاد بودن | تمرین شاد بودن | راه های شاد بودن

دکتر انوشه راز شادی را فاش کرد | شاد بودن و 12 گام مهم برای رسیدن به آن

شاد بودن در زندگی یک هدف مهم و ارزشمند است که می‌تواند تأثیرات مثبت زیادی بر سلامت جسمی و روحی داشته باشد. دکتر انوشه چند راهکار برای افزایش شادی و رضایت در زندگی راهنمایی کرده است که در ویدئویی در انتها مطلب  آورده شده است.
1403/04/21 19:31
کد خبر: 3663
دکتر انوشه راز شادی را فاش کرد | شاد بودن و 12 گام مهم برای رسیدن به آن

شاد بودن در زندگی یک هدف مهم و ارزشمند است که می‌تواند تأثیرات مثبت زیادی بر سلامت جسمی و روحی داشته باشد. دکتر انوشه چند راهکار برای افزایش شادی و رضایت در زندگی راهنمایی کرده است که در ویدئویی در انتها مطلب  آورده شده است.

شاد بودن یکی از نیازهای روزمره افراد برای دوری از استرس ها و مشغله های روزمره زندگی است. کسانی که به ابعاد منفی زندگی فکر می کنند بیشتر غصه می خورند و لحظات ناب زندگی را از دست می دهند. میزان شاد بودن در یک زندگی بستگی به روحیه افراد دارد. پس هر فردی باید برای شاد بودن در زندگی خود کارهایی را انجام دهد تا از بهترین روزهای عمرش لذت ببرد. البته تلاش برای شاد بودن را رها کنید و سعی کنید از چیز‌های ساده‌ای که دارید، لذت ببرید.

ارسطو یکی از شناخته شده‌ترین متفکران یونانی زمان خود بود؛ این فیلسوف نه تنها کار خود را وقف علم که به مطالعه فضایل انسانی مانند تعلیم و تربیت نیز پرداخت و مجموعه‌ای از مفاهیم را در مورد چگونگی شاد بودن بسط داد.

اگر دوست دارید شاد باشید و شادی ببخشید و علاقمند به دانستن دیدگاه ارسطویی در این زمینه هستید با ما همراه باشید.

ده نکته ارسطو برای شاد بودن

در یونان باستان، معلمان و فیلسوفان به شکل گیری شخصیت دانش آموزان خود توجه ویژه‌ای داشتند. یعنی آن‌ها نه تنها در مورد علم یا دین تدریس می‌کردند، بلکه در مورد چگونه تبدیل شدن به یک شهروند خوب نیز آموزش می‌دادند. به این ترتیب، هر متفکری روش خاص خود را برای درک و فهم موضوعات مرتبط با اراده، عشق، نفرت، شادی و ... داشت.

۱- حُجب و تواضع

برای ارسطو، فروتنی تعادل بین غرور، خود شیفتگی و نفرت از خود بود. یک فرد متواضع نقاط ضعف خود را می‌شناسد، اما همچنین از نقاط قوت خود آگاه است و از آن‌ها استفاده کند. به عبارت دیگر، برای شاد بودن، داشتن عزت نفس مهم است.

وی در نکوهش "تظاهر به شکل مبالغه آمیز" و "فخرفروشی" سخن گفته است، اما علیه تحقیر کردن خود نیز موضع گرفته بود.

وانی و دار (۲۰۱۷) اثری را در مورد رابطه بین عزت نفس، خوش بینی و شادی در دانشجویان منتشر کردند. نتایج نشان می‌دهد که بین میزان عزت نفس، شادی و خوش بینی همبستگی قوی وجود دارد. بنابراین، می‌توان گفت که وجود یک درک واقع بینانه و مهربانانه از وجود خود برای شادی ضروری است.

۲- صداقت در مورد خود

مفهوم دیگری که ارتباط مستقیمی با شادی دارد، اصالت و صداقت است. یک فرد کامل باید همیشه خود را با حقیقت و صداقت بیان کند.

شاید بتوان به زبانی ساده‌تر چنین گفت: برای اینکه شاد باشید، خودتان باشید. نقش بازی نکنید. خودتان را همان جور که هستید بپذیرید و به دیگران بشناسانید.

این همان فضیلتی است که ارسطو برای کامیابی وجودش را ضروری می‌داند.

۳- جامعه پذیری

برای انسان معاشرت به اندازه خوردن یا خوابیدن طبیعی و ضروری است. از لحظه‌ای که به دنیا می‌آییم، به دایره‌ای محکم از حمایت اجتماعی در اطراف خود نیاز داریم.

در میان اخبار

در مطالعه‌ای، تاکا، کوارز و کوئیسپ (۲۰۲۰) رابطه بین عزت نفس و مهارت‌های اجتماعی را در دانش‌آموزان دبیرستانی با روابط اجتماعی بالا و به اصطلاح رو دار ارزیابی کردند. یافته‌ها نشان می‌دهد که بین میزان اجتماعی بودن و عزت نفس همبستگی مثبت وجود دارد. به طور خلاصه، داشتن توانایی ایجاد پیوند‌های اجتماعی با شادی بیشتر همراه است.

با این حال، این بدان معنا نیست که همه روابطی که یک فرد دارد سودمند است. می‌دانیم که پیوند‌ها نیز می‌توانند مضر باشند. در این صورت، تعادل در دانستن این است که چگونه و با چه کسی ارتباط برقرار کنیم و چگونه رابطه را با همدلی و مهربانی پرورش دهیم.

۴- آداب دانی و آداب معاشرت

بین اینکه خجالتی باشید و زمان برقراری رابطه ترس بر شما مسلط شود و از ارتباط خودداری کنید و برعکس گستاخ و بی ملاحظه باشید و با بی توجهی به دیگران با دیگری ارتباط بگیرید، نقطه تعادلی است که حُسن معاشرت یا آداب دانی نام دارد و از نظر ارسطو فضیلت دیگری است که منجر به شادی و خوشبختی می‌شود.

جایی که فرد بدون اینکه کسی را زیر پا بگذارد، اهداف خود را دنبال می‌کند. این ظرفیت در اختیار افرادی است که خواستار احترام هستند و به نوبه خود آن را به دیگران اعطا می‌کنند.

۵-عدالت و انصاف

فردی که می‌خواهد بداند چگونه شاد باشد، نیازمند به ایجاد حس متعادل عدالت است. در توجه به دیگران و توجه به خود همواره حدی از اعتدال را رعایت کنید.

بی عدالتی سود بردن یک نفر به هزینه دیگری است. ارسطو بر اساس فکر خود عدل را نه برابری بلکه تناسب می‌داند و می‌گوید که جایگاه حقوق هر کس در جامعه باید به‌اندازه شایستگی و دانایی او باشد.

۶- خویشتن داری

احساسات بخش مهمی از انسانیت ما را تشکیل می‌دهند و یادگیریِ پردازش آن‌ها راهی برای رسیدن به رضایت است.

بنابراین، سرکوب هیچ احساسی مثبت نیست. منظور ارسطو خویشتن داری در برابر میل و اشتها و انگیزه‌های پَست است.

تصور کنید که از کسی ضربه عاطفی می‌خورید. در این شرایط، عادی است که شما عصبانی شوید. بگذارید احساسات ظاهر شوند.

۷- مدارا

حد وسطی بین زیاده‌روی و سازش‌ناپذیر بودن وجود دارد: بردباری. البته اجازه ندهیم دیگران به ما صدمه بزنند. به طور خلاصه، می‌توانید اشتباهات دیگران را بدون فراموش کردنِ احترام به خود تحمل کنید. فضیلت مدارا به تمایل به مهربانی و توانایی کنترل خلق و خوی افراد اشاره دارد.

آسایش دو گیتی تفسیر این دو حرف است با دوستان مروت با دشمنان مدارا

۸- بخشش

اگر می‌خواهید یاد بگیرید شاد باشید، سعی کنید نقطه تعادل بین خودخواهی و ایثار را پیدا کنید. از نظر ارسطو، این فضیلت بخشش است و شامل کمک به دیگران در کنار احترام به خویشتن خویش است. به زبان ساده، بخشیدن خطا‌های دیگران به شادی راه می‌برد. دست به خیر بودن فضیلتی است که منجر به شادکامی می‌شود.

۹- شوخ طبعی

آدمی که شاد است خوب می‌داند چگونه سرگرم شود و دیگران را نیز سرگرم کند. می‌داند چگونه از حس شوخ طبعی برای رویارویی با درد‌ها استفاده کند. در عین حال، می‌داند گاهی جایی برای خنده و شوخی نیست. به این ترتیب، لطف در این است که منبع خوشایندِ همراهی برای دیگران باشیم.

۱۰- شجاعت

شجاعت نگرش مناسب نسبت به ترس است. شجاعت به معنای نترسیدن نیست، زیرا چیز‌هایی مانند بی شرمی یا بی رحمی نسبت به خانواده وجود دارد که فرد باید از آن‌ها بترسد. در عوض، شجاعت اعتماد به نفس در مواجهه با ترس است که به بهترین وجه در میدان جنگ به نمایش گذاشته می‌شود.
برخی از رفتار‌ها شبیه شجاعت هستند، اما در واقع شجاعانه نیستند. شجاعت فضیلتی دشوار و قابل تحسین است، زیرا متضمن تحمل درد است.




کپی لینک کوتاه خبر: https://tarfandbaaz.org/d/2oxbv2
منبع خبر: عصر ایران

پربیننده ترین




اخبار داغ